Costa caffee napokon i u Srbiji!

Biznis

Koja je vaša prva pomisao kada se kaže kafa? Mene to asocira na jutro, razbuđivanje i vraćanje u život posle toplog kreveta i lepih snova, mada može biti i stresno ako znam da me čeka naporan dan. Takođe, u toku prve jutarnje kafe, se planira i kako će taj dan teći i koje nas sve obaveze čekaju. 

Kafa može da asocira i na druženje. Bolje da ne pitam koliko ste kafa u kaficima popili? Ali pretposvaljam da svi volimo te trenutke kada odemo da se opustimo, proćaskamo i sklonimo se od svaodnevnice. Kada biramo kafić, pre svega gledamo ambijent, ali ništa nam manje nije bitan ni kvalitet kafe koji se služi. Zato sada, zahvaljujući kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, ljubitelji kafe će moći da uživaju u ukusima Costa kafe. Ona predstavlja jedan od najpoznatijih brendova kafe koja je sada deo Coca-Cola kompanije.

 

Da li jedva čekate da je probate i osetite njen ukus? Koji, kako kažu, ima ukus koji inspiriše ljude širom sveta da vole kvalitetnu kafu.

 

Originalna priča Costa kafe kreće 1971. godine kada su dvojica braća iz Italije Serđo i Bruno Kosta stigli u London. Nakon susreta sa njihovom kafom shvatili su da nije to to i razočarani krenuli da proizvode kafu. Oni su uložili veliki trud i znanje u kreiranje kafe i nakon 112 pokušaja uspeli su da dobiju tu savršenu i originalnu Costa mešavinu. Želja im je bila da svetu predstave i ponude kvalitetnu kafu. Costa kafa je bogata različitim formama i svaki ljubitelj će naći baš tu nijasnu koja njemu odgovara. 

 

Trenutno je možemo koristiti u obliku celog zrna ili u kapsulama. Dostupna je u Idei, Rodi i Merkatoru, tako da trk do prve radnje da je probamo i uverimo se u njen kvalitet. 

Mirko Gutić, mendžer kompanije Coca-Cola, ističe da je njihov cilj da unaprede Costa kafu i učine je najomiljenijim brendom kafe u našoj zemlji.

 

Mora se istaći i činjenica da svako zrno ove kafe sadrži FRA sertifikat, koji poseduje samo šest posto plantaža na svetu. 

 

Uživajte u ukusu i javite utiske!

Autor: Teodora Kijanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *