Polaganje ispita na klupici

Društvo

Profesor Zoran Tomić je rođen 1956. godine u Šapcu i diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerzitetu u Beogradu 1974. godine sa prosečnom ocenom deset, a iste godine je izabran za asistenta-pripravnika na predmetu upravno pravo.

On je čovek jakog temperamenta, brzog razmišljanja i povezivanja, pa isto to očekuje i od svojih studenata, ne moraju se a priori držati udžbenika ali mora imati logike i smislenost ono što izgovarate pa makar se i ne nalazilo u njegovom udžbeniku.

Za njega se od studenata može čuti da interesanto predaje neinteresantnu materiju, ima dramski nastup koji je na momente preteran ali drži pažnju.

Profesor Zoran Tomić je na ovom predmetu zahtevniji od drugih ispitivača, njegov princip ispitivanja je da u momentu prepoznate pitanje i izvučete ono najbitnije, dovoljna je jedna rečenica, ali da je ključna i bitna za to ispitno pitanje koje ste dobili na ispitu.

Upravo zbog takvih kratkih odgovora na ispitu ali suštinskih i odmerenih rečenica, dešavalo se da studente ispituje na klupicama, dovoljno bi bilo da samo jednom rečenicom- prostom ili složenom, zavisno od pitanja, odgovorite i time pogodite u srž pitanja, automatski ste prošli ispit bez ulaska u kabinet. 

Za sve studente Pravnog fakulteta koji vole brz način odgovaranja, a veruju da mogu da barataju brzo sa informacijama i mogu da povezuju gradivo bez problema i to iskažu u minimalnom broju rečenica, velika preporuka.

Zoran Tomić je 2000. godine dobio najviše univerzitetsko zvanje, zvanje redovnog profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predaje na katedri za upravno pravo, upravno procesno pravo i posebno upravno pravo. Bio je šef Katedre za javno pravo na matičnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Tokom niza godina učestvovao je kao član ekspertskih grupa za izradu više zakona iz oblasti javne uprave, učestvovao je u pripremanju Nacrta zakona o otvaranju policijskih dosijea-2002. godine. 

On je 1982. godine magistrirao, a 1987. godine odbranio je doktorsku disertaciju na temu „upravna kontrola uprave, posebno u jugoslovenskom pravu“.

 

Autor: Aleksandra Stanmirović

 

  

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *