„Kosti“ – novi projekat domaće produkcije

Kultura

RTS je objavio da će 21. novembra premijerno početi sa prikazivanjem dugo iščekivane domaće serije „Kosti“. Snimana u u koprodukciji RTS-a i kuće „Bosonoga“, ova originalna priča okupila je neka od najvećih imena sa obe strane Drine. 

„Kosti“ donose priču o ljudima koji žive u posleratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrednosti. Radnja je smeštena u Banju Luku i prati život dva čoveka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime – Kosta. Dok Kosta Govoruša, izbeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije. Jedan razgovor za posao na koji dolazi Kristina, jedna marketinška ponuda Zorice Gajić i jedan čin nasilja u osiguravajućoj kući ‘Astorija’ kod poznatog privatnika Mirka Kovača, nepovratno će spojiti sudbinu ta dva junaka. Priča se zasniva na ljudskoj potrebi za pravdom, a ukoliko je i ona nedostižna – osvetom. 

Glavne junake tumače Jovo Maksić i Ljubiša Savanović,a tu su i Dragan Mićanović, Boris Isaković, Ljuba Bandović, Nikola Rakočević. Srž ovog ostvarenja su ipak glumice Milica Janevski, Lea Sekulić i Nikolina Friganović. „Kosti“ su snimane prema scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, dok produkciju potpisuje Brankica Janković.

Autor: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *