Pravni Fakutet univerziteta u Beogradu brani seksualne prestupnike ukoliko devojka nije dobro obučena?

Društvo

Član 120 Standarda rada Pravnog Fakulteta krivi upravo studentkinje ukoliko su pretrpele seksualno zlostavljanje od strane profesora, pod izgovorom kako svojim izgledom i oblačenjem daju povod!

“Nastavnici/saradnici će udaljiti s ispita, odnosno vežbi/predavanja studente/studentkinje koji su neprikladno obučeni – bilo u smislu neurednosti ili ignorisanja elementarnih uzusa izgleda u obrazovnnim institucijama, a pogotovo u smislu davanja povoda – upravo izgledom, oblačenjem ili ponašanjem – za seksualno uznemiravanje, rasnu, versku i druge oblike diskriminacije ili narušavanje pozicije Fakulteta kao politički neutralne institucije”, piše u članu 120 Standarda rada Pravnog fakulteta.

photo: Print screen
Pravni fakultet

Da li to znači da devojke nemaju pravo da budu lepe i privlačne, jer su time same krive ukoliko neko od profesora izvrši bilo kakav vid zlostavljanja?

Kodeks oblačenja postoji u skoro svim ustanovama, međutim, ni u jednom od tih kodeksa ne piše kako neprikladna odeća daje povod za seksualno uznemiravanje, jer, pre svega, povod za seksualno uznemiravanje ne može postojati ukoliko je osoba pri zdravoj svesti. Za silovanje je uvek kriv isključivo silovatelj, nikako žena koja je silovana, bez obzira na to kako je obučena.

Svaka devojka želi da lepo izgleda, bude lepo obučena i generalno da se oseća dobro u svom telu, to je naše pravo i naš izbor, ali to ne znači da želimo da budemo silovane.

Nikako povod ne može biti kratka suknja, crveni karmin, osmeh ili način na koji sedimo. Ne postoji povod. Uzok i krivac je isključivo predator!

Ako neko smatra da je izgled devojke povod, kako se onda objašnjava silovanje devojčica koje još uvek nisu stigle da postanu devojke i budu ˝neprikladno obučene˝? 

Autor: Jelena Ribarov

3 thoughts on “Pravni Fakutet univerziteta u Beogradu brani seksualne prestupnike ukoliko devojka nije dobro obučena?

  1. Promašena tema. Ovde se uopšte ne tvrdi da fakultet brani nekakve napasnike, već naprotiv da će udaljiti neprikladno odevene devojke sa predavanja, što ke sasvim u redu jer mora da se poštuje kodeks oblačenja

  2. Pravi problem pravnog je sto profesori jebu decu za ocene, pederi i pedofili, jedan specifični peder pogotovo. Iskoriscavaju svoju poziciju nesavestno a niko nista ne radi povodom toga, imaju opijate i dele ih sa studentima umeato da budu uhapseni….. sramota beogradskog univerziteta

  3. Какво је ово смеће од листа?!
    Дакле, професор уколико избаци студенткињу обучену као станична курва, он је сексуални манијак!!!
    Алал вера, ништарије људске. Немате трунку стида. Ђубрад манипулаторска!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *