Potvrđena presuda Milutinu Jeličiću Jutki, Marija Lukić kaže da je zadovoljna

Društvo

Nakon što je sud potvrdio presudu kojom je nekadašnji predsednik Brusa Milutin Jeličić Jutka osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji, oglasila se njegova bivša saradnica Marija Lukić, inače žrtva, koja za portal Nova.rs kaže da je ova odluka podrška svim ženama koje su doživele neki vid seksualnog zlostavljanja.

“Čekam da mi presuda stigne pismenim putem, ovo mi je javio advokat. Srećna sam što je ovo jedan ogroman korak, ne samo za mene, već za sve žene u Srbiji, a isto tako i pokazatelj lokanim bahatim moćnicima, da nisu zaštićeni ni nedostižni pravdi”, kaže Lukićeva za Nova.rs.

Podsetimo, Milutin Jeličić Jutka osuđen je jula ove godine na tri meseca zatvora.

Jeličić je osuđen za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, kojoj je duže vreme slao poruke lascivnog sadržaja.

Tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora, dok se Jutka izjasnio da mu je ceo postupak namešten.

Danas je sud potvrdio ranije donetu presudu.

Borović: Jutka mora u zatvor

Da je kruševački Viši sud potvrdio presudu Osnovnog suda iz tog grada prema kojoj je Jeličić osuđen na bezuslovnu zatvorsku kaznu od tri meseca zbog nedozvoljenih polnih radnji, potvrdio je danas agenciji Beta punomoćnik Marije Lukić, advokat Borivoje Borović.

„Potvrđena je presuda, odbijene su žalbe, Jutka treba da ide u zatvor. On treba da dobije poziv za izdržavanje kazne, to može da bude već danas. Očekujem da će on izbegavati da ode u zatvor, kao što je izbegavao pozive za suđenje. On je čovek koji ne poštuje pravosuđe, pa sam siguran da će policija morati da ga juri“, rekao je agenciji Beta Borović.

Komentarišući presudu, odnosno potvrđivanje presude koja znači da Jeličić mora u zatvor, Borović je kazao da je to „prvi slučaj da nekog čoveka iz vlasti šalju u zatvor, a isti se pozivao na najviše funkcionere ove zemlje“.

„Oni su ga otpisali jer se radilo baš o nemoralnom činu iza koga nije hteo da stane niko. Očekujem da će ovo biti pozitivan primer za druge sudove kada se susretnu sa ljudima iz bilo kog režima da pokažu nezavisnost i samostalnost“, rekao je Borović.  

Inače, Lukićeva je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018., podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja.

Narednog dana, njoj je simbolično uručen otkaz, ali je ubrzo stigla i potvrda da je uradila pravu stvar – svojim potezom osmelila je još šest žena da učine isto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *