JUNAJTED RUTINSKI U FINALU LIGE EVROPE

Fudbal Sport

Finale Lige Evrope igraće fudbaleri Mančester Junajteda I Viljareala. U borbi za trofej 26. maja u Gdanjsku, Viljareal će braniti čast Španije I ostatka Evrope, dok ćemo u finalu Lige šampiona gledati engleski okršaj između Mančester Sitija I Čelsija. 

Posle prve utakmice I trijumfa od 6:2 Junajted je već bio viđen u finalu, pa je duel predstavljao odrađivanje posla, Roma je u finišu uspela da slavi ali i da se oprosti od takmičenja.

U 39. minutu Edison Kavani doveo je Engleze do vođstva, rezultat je bio aktivan i na početku drugog poluvremena, međutim Edin Džeko u 57. minutu dovodi do izjednačenja. 

Brajan Kristante donosi prvo vođstvo Vučici nakon tri minuta, ali nakon samo osam minuta Kavani opet pogađa I dovodi do rezultata 2:2. 

Ulazak Nikole Zalevskog u igru u 76. minutu ispostavlja se kao ključan, pošto u 83. minutu mladi Poljak pogađa I tako donosi pobedu Italijanima.

Španci su do istorijskog evropskog finala stigli zahvaljujući pobedi sa prvog meča na svom terenu (2:1), u revanš utakmici na Emirejtsu između Arsenala I Viljareala nije bilo golova. 

 

Autor: Andrijana Projović 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *