Milica Dabović za “ Novi svet“- „Snaga, volja, želja, odricanje su formula uspeha“

Košarka Sport
Milica Dabović o svojim počecima i uspesima u karijeri govori o svemu tome za “ Novi svet“.
  • Verovatno je svako ko bude čitao ovaj intervju i sam probao da postane vrhunski sportista. Ali to samo malom broju ljudi uspe. Šta treba imati u glavi, kako razmišljati da bi se došlo do osvajanja Evropskog prvenstva sa reprezentacijom? –Snaga, volja, želja, odricanje su formula uspeha. Treniranje do iznemoglosti i ljubav prema onome sto radiš je naravno preduslov za sve ovo. Izdvojila bih sestru kao važan faktor u celoj priči. Kada imaš sestru pored sebe, sve ti je lakše.
  • Da li imate neki ritual pred utakmicu?. -Imala sam mnogo rituala, ali izdvojila bih taj da sam volela uvek poslednja da dam koš, naravno sestra i ja. Takođe, navika mi je bila da vežem pertle tačno u trenutku kad trener uđe u svlačionicu. Pod obavezno sam bila našminkana i nosila isti veš, a kada idemo na gostovanja, morala sam sedeti na zadnjem sedištu sa desne strane.
  • Najdraža medalja? –Svaka medelja mi je jednako draga, ali posebno volim jednu koju sam dobila od svoje dece, za najbolju osobu na svetu. Svaka medalja ima tezinu, ali ova je za mene najteža i na nju sam najponosnija.
  •  Mnogim devojčicama ste  vi idol i daju sve od sebe da isprate vaše košarkaške korake. Ko je bio vaš idol kad ste počeli da se bavite  košarkom? –Kada pročitam da sam mnogim devojčicama idol, shvatim da sam uspela. To je najlepša strana uspeha i to me čini ponosnom. Ne sećam se ko mi je bio idol, ali uvek sam želela da budem bolja od svoje najstarije sestre Jelice koja me je inspirisala.
  •  Kako biste opisali sebe u tri reči? -Često su me u Survivoru pitali isto, uvek sam govorila dobar čovek, dobar čovek i dobar čovek. Naučila sam da ne treba da govorim sama o sebi, već će to drugi pričati.
  •  Najbolji trener sa kojim ste sarađivali? –Naravno, moj otac koji je stvorio ne samo mene, već i mnoge druge velike igračice, reprezentativke i smatram da je on najbolji.
  •  Da li planirate da se posvetite trenerskom poslu nakon igračke karijere? –Volela bih da se posvetim deci nakon igračke karijere, da otvorim školu košarke i daću sve od sebe da prenesem svoje znanje na naredne generacije.

Autor: Bojana Škundrić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *