Srbija izgubili u prijateljskoj utakmici od Slovenije

Fudbal Sport

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je nakon produžetka od Slovenije u prijateljskom meču, koji se juče odigrao u prepunoj areni ,,Stožice“ u Ljubljani, rezultatom 97:92 (17:21, 28:21, 22:23, 19:21, 11:6).
Bila je ovo prva zvanična provera ekipe Svetislava Pešića uoči nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i Evropskog prvenstva.
Svako ko je prisustvovao meču u dvorani ili pratio kraj malih ekrana nije zažalii jer je mogao da uživa u majstorijama dvojice majstora ove igre – Nikole Jokića i Luke Dončića koji su zajedno postigli 60 poena (Nikola 26, Luka 34).
Od početka utakmice vodila se velika i ravnopravna borba, o čemu govori i podatak da nijedna ekipa nije uspela da stekne veću prednost od 5 poena razlike. Srbiji je pripao prvi period meča, ali je Slovenija uspela dobrom igrom pre svega u napadu da preokrene rezultat i ode na odmor sa prednošću od tri razlike – 45:42. Drugo poluvreme donelo je još više uzbuđenja. Ekipe su se smejjivale vođstvu, a u ključnim momentima lopte su išle upravo Dončiću i Jokiću u ruke. Iako je prijateljska utakmica, treba pomenuti i da su meč sudili slovenački arbitri koji su imali neke čudne odluke, ali naravno da to ne treba da bude izgovor za poraz. Odlukama sudija, Kalinić i Lučić su morali na prevremeni odmor, jer su zaradili 5 ličnih grešaka. Novi kapiten naše reprezentacije, Vladimir Lučić je bio isključen već početkom trećeg perioda igre i vidnoje falio svojoj ekipi na terenu.
Kako god bilo, igra Srbije nije bila loša, ali čak 13 promašenih slobodnih bacanja… U egal utakmici kao što je ova, možemo slobodno reći da je to na neki način i presudilo. U svakom slučaju, prikazana igra naših momaka raduje, svakako da ima prostora za napredak i uigravanje, ali ovo je tek prva provera naše reprezentacije u ovom sastavu.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Luka Dončić koji je postigao 34 poena, na koje je dodao i 9 asistencija. Pratili su ga Tobi i Prepelič sa po 16 poena.
U srpskom timu Nikola Jokić bio je najistaknutiji pojedinac sa 26 poena, zatim Micić sa 17 i Kalinić sa 12. Reprezentacija Srbije bila je oslabljena za Gudurića, drugog kapitena Bjelicu, Milutinova i Koprivicu.
Naredna provera koja očekuje naše momke na programu je u petak u 18 časova protiv selekcije Italije.

Autor: Bojana Škundrić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *