Svima je potrebna ljubav, jer ona je pokretač svega-Marina Sekulić

Ostali sportovi Sport

Televizijska novinarka, urednica, prezenterka i spisateljica koja važi za prvu damu muškog sveta srpskog sporta, Marina Sekulić  će nam otkriti šta ona voli da radi u slobodno vreme, i o čemu mladi treba da vode računa. 

.Kako ste se odlučili za sportsko novinarstvo, obzirom da to nije nešto uobicajeno čime se bave danas mlade devojke..Šta Vas je privuklo u tom području novinarstva?

Kod mene se u kući oduvek pratio sport. Kako je i tata u ovim vodama, i kako mu je fudbal najveća ljubav, bilo je za očekivati da ću i ja krenuti njegovim stopama. Možda nije uobičajeno da mlade devojke izaberu baš sportsko novinarstvo ali sam ja od prvog dana znala da tu pripadam i istinski uživam u poslu kojim se bavim.

  • Vi ste takođe i spisateljica, i ponosno nosite sa sobom svoju prvu knjigu ,,Ko je ona;.U opisivanju Vaše knjige, naveli ste da su se ljudi otuđili, I da se to danas nevešto skriva. Da li mislite da ste mlade, Vašom knjigom podstakli u potrazi za ljubavlju, pripadnošću i sigurnošću?

 Da, ja sam oduvek želela da se bavim pisanim novinarstvom i nisam zamišljala sebe ispred kamere ali eto, dobila sam priliku i iskoristila sam je.Ipak, nisam odustala od pisane reči pa je tako svetlost dana ugledala i knjiga “Ko je Ona?”. Nadam se da sam podstakla sve one koji su je pročitali  da ne odustaju jedni od drugih i od ljubavi a sudeći po komentarima, svima je bila potrebna jedna surovo iskrena knjiga o potrazi za “onim pravim” koja ipak, ima srećan kraj i daje veru u lepše sutra.

  • Koja je po Vašem pišljenju knjiga koju trebaju svi da pročitaju?

  Ima mnogo knjiga koje bih izdvojila i mogu da se pohvalim da sam toliko dela pročitala do sada, ali ona koju uvek preporučujem svima i koja mislim da najbolje oslikava čoveka pa i današnjicu iako je davno napisana je “Slika Dorijana Greja” od Oskara Vajlda.

  • Sem pisanja I spotskog novinarstva, šta je Vaše pokretačko gorivo?Čime volite da se bavite u slobodno vreme?

 Vrlo sam društvena osoba, tako da svoje slobodno vreme najviše provodim sa ljudima koje volim. Volim da odem u neki lep restoran, pored reke, popijem čašu dobrog vina, pričam u nedogled, stvaram uspomene… Pored toga, uživam u knjigama i putovanjima…

  • Malo je ljudima poznat Vaš ljubavni život, što zasigurno ne stagnira, obzirom da glasite za najatraktivniju sportsku novinarku na našim prostorima.Recite nam da li ste ispunjeni u emotivnom smislu, I šta je za Vas bitno da jedan muškarac poseduje?

 Pre svega, hvala na komplimentu a kako sam i do sada držala svoj privatni život u tajnosti, volela bih da tako bude i nadalje. Ono što mogu da kažem je da sam srećna i ispunjena a muškarac samo treba da vas voli, brine, mazi i pazi, sve ostalo se da rešiti.

  • I za kraj, šta biste iste poručili svim mladim čitaocima portala Novi Svet?

Čitaocima bih poručila da uživaju u svakom danu, da rade na sebi, mladima da se školuju jer znanje je moć i uopšteno, svima bih poželela baš tu ljubav o kojoj smo pričale jer ona je pokretač svega.

Autor: Marija Božić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *