Bobi Marjanović osvaja Ameriku

Društvo

Boban Marjanović, košarkaš Dalas Meveriksa, osvojio je Sjedinjene Američke Države dobrotom, te je ESPN napravio priču – „Zašto svi toliko vole centra Dalas Meveriksa Bobana Marjanovića?“.Bobi je već šestu godinu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i za veoma kratak period postao je jedan od omiljenih igrača u Americi. Marjanović je sebe opisao kao „velikog druželjubivog džina“, što su i prepoznali u Sjedinjenim Američkim Državama. ESPN, najveći američki sportski medij, napravio je sedmominutni film o srpskom košarkašu u kojoj on priča o odrastanju u Boljevcu, počecima, a potom i odlasku u NBA.   

-Kada neko kaže, budi kao Boban, šta to znači?.

– Veliki druželjubiv džin, odgovorio je Boban Marjanović na pitanje producenta.

– Boban zrači pozitivnom energijom i ta njegova energija privlači ljude. Oni to vole, cene i poštuju, rekla je Marjanovićeva sestra Vesna.

Srpski košarkaš potom je pričao o odrastanju u mestu pored planine Rtanj.

– Dolazim iz malog grada u kom živi 3.000 ljudi. Imamo planinu koja se zove Rtanj i to je mesto koje vam daje dobru energiju. Svi imaju loše dane, a oni se rešavaju pozitivnom energijom i osmehom, kazao je Boban.

Narator ovog mini-filma nije mogao da zaobiđe ratove u Jugoslaviji i bombardovanje Srbije od strane NATO agresora – odnosno period Marjanovićevog detinjstva

– Svi smo spavali u istoj sobi. Želeli smo da budemo zajedno, u slučaju da se nešto dogodi da budemo na okupu. Nadam se da nikada u životu tako nešto neću doživeti, istakao je centar Dalasa.

Priča dalje prati Marjanovićevo detinjstvo, Hemofarm, odlazak u CSKA, a potom i povratak u Megu, a zatim i dolazak u Crvenu zvezdu gde je počeo da dominira evropskim parketima.

– Oborio sam neke rekorde, kao recimo najviše skokova, najviše dabl-dablova… Igrao sam sjajno.

– Postao je srpski Šekil O’Nil u Evroligi, dodaje narator.

Posle dominacije u Crvenoj zvezdi usledio je poziv Grega Popoviča i San Antonio Sparsa.

– Pomislio sam – vau. To mi je životni san. Želite da budete deo najbolje košarkaške lige na svetu, rekao je Bobi.

Marjanović je u dosadašnjem delu karijere igrao za San Antonio, Detroit, Filadelfiju i Dalas Meverikse.

Naš slavni košarkaš Boban Marjanović dobro se snalazi i van terena i zna kako da privuče pažnju javnosti, o čemu svedoči nova ponuda, koja se tiče pojavljivanja na velikom platnu.Centar Dalas Maveriksa će se dobiti ulogu u novom filmskom ostvarenju u produkciji „Netfliksa“. Reprezentivac naše zemlje je već imao ulogu u poslednjem filmu serijala „Džon Vik“ sa Kijanuom Rivsom, a sada će se udružiti sa Adamom Sendlerom.

Autor: Sandra Jović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *