Bane Lalić MVP otkriva za “ Novi svet“ svoj put do uspeha

Showbiznis

*Postojite od 2006. godine kao MVP, čija je ideja bila osnivanje benda?

Lično moja, od malena me je muzika izuzetno privlačila. Sećam se kada sam devedesetih godina snimao pesme sa radija na kasete.. Satima bih “visio” ispred starog kasetofona I čekao pesme Rej Čarlsa, Erika Kleptona, Bob Marlija.. Te 2006. rešio sam da čujem svoj glas kako “izlazi iz zvučnika”.

* Da li se od formiranja promenio sastav benda?

Kroz grupu MVP je prošlo preko 20 članova. Danas nas ima 9 i planiramo da se širimo.

* Autor si tekstova svojih pesama. Da li postoji neka koja ti je posebno draga?

Tekstualne poruke naših pesama su većinski razlog mog angažmana u muzici. Na primer, pesmu “Svi smo slični i jednaki pod ovim nebom” sam napisao u snu. Izdvojio bih još i “Za bolje znam, al’ mi bolje ne treba”, “Volim kad te volim” i “Tu gde je ljubav tu ne postoji mrak”.

* Da li je zahtevnije raditi na singlovima ili na projektima kao što su npr. Biser Bojane, Zvezde pevaju zvezde?

Kad čovek nešto voli, ništa mu nije teško. Više volim proces pravljenja albuma, ali i singlovi imaju svoju posebnu draž.

*U svojim pesmama kombinuješ različite žanrove, kao što su bluz, rege, hip-hop, da li možemo da očekujemo saradnju i sa izvođačima narodne muzike?

Volim pravu narodnu muziku, pogotovo tradicionalne pesme. Ko zna kakav vid inspiracije će mi doći?
Potpuno sam otvoren čovek, pa i muziku tako posmatram, ne ograničavam se pravcima.

* Tokom pandemije svim muzičarima bilo je otežano bavljenje poslom. Kako si ti provodio svoje vreme?

Uživao sam u miru, igrao tenis i košarku. Većinu vremena sam provodio u hramu sporta na Bežaniji, na teniskim terenima Đukić. Pored sporta i muzike, koristio sam slobodno vreme da gledam filmove I da se edukujem iz oblasti IT-a.

*Učestvovali ste na Beoviziji u februaru ove godine. Kako su tekle pripreme za nastup i kakve utiske nosiš sa jednog takvog takmičenja?

S obzirom da je muzika univerzalna, ali i potpuno subjektivna sa druge strane, takmičenje Beovizija je za grupu MVP bio izlet, Odlično sam se proveo, druženje je bilo super, kao I cela ekipa RTS-a, koja je ovo takmičenje slobodno bih rekao organizovala domaćinski i na vrhunskom nivou.

* Srbiju će ove godine u Torinu predstaviti Konstrakta sa nesvakidašnjim žanrom i prema određenim procenama očekuje se visok plasman. Da li ti se dopada nastup i da li misliš da Srbija može očekivati pobedu na „Eurosongu“?

Konstrakta i cela ekipa iz Zemlje gruva su odlična ekipa. Svirali smo zajedno na mnogobrojnim festivalima, a što se tiče pesme rekao bih- definitivno najbolja poruka koja ide iz Srbije na to takmičenje, koje je već godinama u najmanju ruku izvitopereno. UMETNICA MORA BITI ZDRAVA!

* Kakvi su planovi za budućnost? Da li ćeš nas uskoro iznenaditi novim pesmama?

Ima par novih pesama koje se krčkaju u našoj kuhinji.. Verujem da će ljudi uskoro biti u prilici da ih čuju.

Autor: Jovana Cerović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *