Top Gun 2 film koji smo dugo čekali

Društvo

Svetska premijera filma „Top Gun 2“ biće prikazana 27. maja 2022. godine. Objavljen je triler, gde se mogu videti najzanimljivije scene iz filma.

Tom Kruz tumači glavni lik Pit „Maverik“ Mičela. Pored Toma Kruza, uloge tumače i Val Kilmer, u liku Toma „Ajsmena“ Kazanskog. Svoj glumački doprinos su dali i Dženifer Koneli, Džon Hem, Ed Heris. Film je režirao Džozef Kosinski.

Kada je saznao da obučava odred „Top Gun“ diplomaca za specijalizovanu misiju kakvu nijedan pilot nikada nije doživeo, Pit „Maverik“ Mičel, kojeg tumači Tom Kruz, susreće poručnika Bredlija Bredšoa, kojeg glumi Majls Teler, zvani „Petao“, sina Maverikovog pokojnog prijatelja i oficir za radarske presretanje poručnika Nik Bredšo, zvani „Guska“.

S obzirom na to da mu je budućnost neizvesna i da se susreće sa duhovima svoje prošlosti, Maverik je uvučen u konfrontaciju sa svojim najiskrenijim strahovima, što akumulira misijom koja zahteva konačnu žrtvu od onih koji budu izabrani da lete.

Filmski producent Jerry Bruckheimer povodom ovog filma je rekao:

„Koncept je, jednostavno, da su piloti zastareli i da ih zamenjuju dronovi. Cruise će im pokazati da oni nisu zastareli. Oni su ovde kako bi ostali.” Originalni Top Gun je bio smešten u Navy elitnu pilotsku školu. Nova radnja će se fokusirati na važnost pilota u novom dobu, dobu dronova, dodaje producent.

Film predstavlja direktan nastavak istoimenog filma iz 1986.godine.

Autor: Maja Đorđević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *