Rezultati polufinalnih večeri Evrovizije

Showbiznis

Ove godine, takmičenje za najbolju pesmu Evrovizije, održava se u Torinu u Italiji, s obzirom na to da je prošlogodišnji pobednik Eurosonga bila grupa Maneskin iz Italije. Samim tim, Italija je četvrti put domaćin najprestižnijeg takmičenja pevačkih izvedbi.

Voditelji ovogodišnje Pesme Evrovizije su italijanska pevačica Laura Pausini, voditelj Alesandro Katelan i svetski poznati pevač Mika.

U utorak, 10. maja, održano je prvo polufinalno veče Evrovizije na kojem su se predstavile sedamnaest zemalja, od kojih je deset prošlo u finale. Publiku je u revijalnom delu u „Pala Olimpiku“ zabavio jedan od najpoznatijih italijanskih didžejeva Beni Benasi.

Prvh 10 finalista Evrovizije 2022. su Italiji su Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

U četvrtk 12. maja, održano je drugo polufinalno veče, koje je za Srbiju bilo značajnije, jer je tada nastupala naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta sa pesmom „In corpose sano“. Publika je u ovacijama ispratila njen nastup, ponavljajući karakteristične pokrete ruku, koje su deo performansa njene izvedbe. Tri tenora iz Italije, grupa „Il volo”, nastupilo je u revijalnom delu druge polufinalne večeri.

Naša predstavnica Konstrakta je prošla u finale Evrovizije, ove večeri je bila na 10. mestu, ali to ništa ne određuje u samom finalu.

 Naša predstavnica ima ubedljivo najviše pregleda na jutjubu, više od 100.000 i desetine hiljada lajkova.

U finale su se druge večeri plasirali i predstavnici Belgije, Azerbejdžana, Finske, Australije, Estonije, Rumunije, Poljske, Belgije, Švedske i Češke.

Direktni finalisti su predstavnici Španije, Velike Britanije i Nemačke I predstavili su pesme koje će pevati u finalu u subotu, 14. maja.

Autor: Maja Đorđević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *