Juče u Novom Sadu održana blokada Saveza studenata Filozofskog fakulteta

Društvo

,,Studentska reakcija“ blokirala je na dva sata prostorije Saveza studenata na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i zahtevala da se odobri legitimna i legalna lista za izbore za studentski parlament.

Oni su optužili zamenika predsednika izborne komisije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandra Gajića da je odbio listu Studentske reakcije za kandidaturu za izbore za Studentski parlament na nezakonit način, zbog navodno nevažečih i falsifikovanih potpisa. 

Mladen Cvijetić sa liste ,,Studentska reakcija“, rekao je za portal 021 da su to uradili jer zahtevi njihove liste za izbor za studentski parlament nisu prihvaćeni. On je takođe istakao da Savez fakulteta ne radi svoj posao kako treba, delegitimišu studente i ne bave se studentskim pitanjima uopšte.

Oni su poručili da ukoliko njihovi zahtevi za odobravanje liste i smena zamenika izborne komisije Aleksandra Gajića ne budu ispunjeni, onemogućiće održavanje izbora za Studentski parlament, koji se održavaju 13. aprila – kako prenosi portal 021.rs.

Autor: Milica Šolaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *