Ukusi detinjstva – Jafa Crvenka

Biznis

Fabrika slatkiša osnovana je u malom vojvođanskom mestu Crvenka 1975. godine . Njihovi proizvodi dostupni su u više od 25 zemalja sveta, od Nemačke i Rusije preko Amerike do Australije, a najpopularniji su u regionu.

O kvalitetu i popularnosti Jaffinih proizvoda svedoči konstantan rast izvoza. Zvezda njihove proizvodnje svakako jeste Jaffa keks, gde svake sekunde nastane po jedan. Nije li to bio omiljeni slatkiš svačijeg detinjstva?

Ono što je zanimljivo jeste da su se Jafa biskviti oduvek pakovali po 12 komada u kutiji. U prvim godinama proizvodnje keksi su se pakovali i celofirali ručno. Tokom tih prvih godina u Crvenki su se pekli samo biskviti, a čokolada i žele od pomorandže su se dopremali iz drugih fabrika. Velike čokoladne kocke koje su se donosile morao je sekirom da seče čovek kom je to bio posao, jer nisu mogle da stanu u mašinu za čokoladiranje.

Vremenom su širili svoj asortiman pa sad u ponudi imaju i popularni Munchmallow, Domaći keks, Čajno pecivo, Petit Beurre, O’Cake, slane Tak krekere, čokoladni nugat krem i razne napolitanke.

Jaffa AD Crvenka jedna je od prvih fabrika u regionu u čijoj proizvodnji se poštuju najzahtevnija sanitarna, higijenska i tehnološka kontrola koju podrazumeva sertifikat HACCP. U fabriku je od 2006. godine do danas investirano 30 miliona evra.

Da li ste nekad pomislili da od munchmallow slatkiša, koji smo svi bar jednom probali, može da se napravi metalna kugla? A pogledajte i kako:

izvor: youtube Life Hacks & Experiments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *