Branka Black Rose otkriva za “ Novi svet“ tajne striptiz klubova

Društvo

Otkud ideja za otvaranjem takvog objekta u Beogradu?

  • Pa, ideja je samim tim potekla pošto što sam ja, eto sad je tačno 22 godine, kako se bavim striptizom. Počela sam 2000. lično ja da nastupam i nikad nisam nastupala po striptiz klubovima, nego isključivo velike diskoteke, splavovi, restorani… ovde na splavu Knjaz na Novom Beogradu, Maloj Laguni tri i po godine. Moji programi su kabaretskog tipa, nije samo ono klasika, nego su to performansi, kao male pozorišne predstave i iz tog razloga nisam radila u striptiz klubovima. Kod nas, striptiz klubovi datiraju iz `90 kad su bile Ruskinje, Ukrajinke i to je uvek bilo sumnjivo šta se radi iza kulisa, i obzirom da nikad nisam podržavala tu priču, ni ja nikad nisam prihvatala tu ponudu da radim u striptiz klubovima. Rekla sam kad bude striptiz klub, to će biti moj striptiz klub. Na vrhuncu svoje popularnosti, negde 2006. otvorila sam prvi striptiz klub. Posle su se nizali. Imala sam i u Crnoj Gori, Šabcu, po Beogradu na više lokacija: Skadarlija, Ruzveltova, Slavija…Ovo mi je 11. klub.

Kako je organizovan sam objekat?

  • Svaki klub je organizovan tako da ima binu, gde se radi glavni program kabaretskog tipa, zatim su separei gde gosti mogu da sede, uživaju u programu, ali i ujedno konzumiraju piće sa igračicama. Imamo i private plesove. To je posebno, i to su kao izdvojene kockice, stavi se jedna zaveza i to je za gosta koji želi da samo za njega igra igračica. Eto, po tom principu s tim što je program meštovitog tipa kabaretskog programa i ono po čemu se razlikujem od ostalih striptiz klubova jesu live svirke. Prave se programi, da to bude raznovrsno i zanimljivo.

Kakva su bila očekivanja na samom početku rada objekta, kakve su bile reakcije ljudi?

  • Reakcije je bilo još dok sam nastupala… Bilo je pitanja kada ću ja otvoriti nešto svoje. Tako se gradila i sama ideja otvaranja. Reakcija je bila fantastična, zato što ja imam svoju publiku i svoje fanove koji već mene prate i dolaze. Evo i sada su u iščekivanju nakon dve godine, posle korone. Meni poslovni telefon zvoni non stop i pitaju jel ste počeli sa radom, jel se otvara klub… Tako da su reakcije odlične, jer najbolje je da ko otvara bude iz tog posla. Ako je tipa muškarac koji se nikad nije bavio tim poslom, i otvara ga samo da bi imao neki profit, i nije upoznat sa tim šta se traži, otuda se javljaju razni klubovi sumnjivi, gde se u pozadini radi prostitucija, ima i droge… baš iz razloga što gleda profit i nije upućen šta da ponudi ljudima. Ljudi žele šou. Meni se objekat prvo zvao Mulen Ruž, zatim Black Rose Vip po mom umetničkom imenu. Ja sam ljudima uvek nudila uvek kabaretski šou program, gde su to kostimirani nastupi. Mala erotska pozorišna scena, gde oni mogu da uživaju. Nije samo do erotike, već i da se nasmeju.. i to ne samo za mušku publiku. Kod nas dolaze i devojke i mladići, i bračni parovi.. tako da je to program za sve od 18 do 88.

Kakvi su gosti koji dolaze, da li ima stranaca?

  • Da, ima stranaca dosta… inače kod nas dolaze svi tipovi gostiju. Da ti dam jedan primer. Bio nam je iz produkcije Bolivud jedan Indijac kada su snimali jednu seriju. Došli su kompletno sa snimanja te serije kod nas u klub. I svi su došli onako obučeni, i nama je to bilo baš zanimljivo, u onim njihovim dugim haljina. Taj producent kad je video naš šou, a šou je bio vuk i crvenkapa, gde striper ima kostim vuka i to smo specijalno mi radili u pozorištu po narudžbini, vuka koji ima uši, rep, ali ima muški polni organ koji je oko metar. I on juri crvenkapu uz pesmu ide vuk, ide vuk. Oni kada su to videli, njima je to bilo toliko zanimljivo, da su pitali koliko košta da im prodamo kostim. Zaista, ja se trudim da odrađujem na svetskom nivou program. Po meni nije tačka da devojka izađe i obavi striptiz, može ona biti lepa i zgodna, ali da izađe u jednoj haljini i da je skine? Pa šta, toga ima po plažama. Gostima mora da se pruži zabava, da oni pričaju posle o tom šou programu, da se smeju, da se prepričava, kao posle svakog mog nastupa širom Jugoslavije gde sam nastupala. Mene su vlasnici diskoteka zvali i kažu Branka o tvom se nastupu priča mesec dana. Znači, ja sam se bazirala na takvom vidu zabave i programa. Da to bude interesantno i ostavi utisak, što je najbitnije.

Kako se kreće cenovnik?

  • Cenovnik ja javno postavljam. Tu je istaknut i enterijer i program takođe. Mislim da sam jedini klub u gradu koji ima istaknut cenovnik, baš iz razloga da ne bude zabune gostima, jer svi misle da je to mnogo skupo. Neki klubovi naplaćuju ulaz, ja ne na primer. Onda, cene pića su jako skupe, po 10 evra minimum, pio kiselu vodu ili viski. Kod mene to nije tako. Kod mene su cene piće kao po kafanama, ali ima i rangirani šapmanjci koji mogu da se poruče za igračice, ako sede i konzumiraju piće sa gostima. Oni jesu skupi, ali su rangirani od 2500 do 100 000 dinara. Za svačiji džep je prilagođeno. I baš zbog svojih vernih pratilaca i fanova koji su godinama dolazili na moje nastupe, daj da može da dođe da uživa u programu i onaj koji nije dubokog džepa.

Da li se među devojkama nalaze i studentkinje?

  • Ima, studentkinja i udatih, porodičnih žena. Kad kažem žena, to su mlade devojke koje su se udale, rodile decu pa im treba dodatni vid zarade. Što se tiče godina, ograničenja nema. Evo ja sam blizu 50. godine pa ću uraditi performans sad za otvaranje kluba.

Koji su to uslovi da bi radio/la u striptiz klubu?

  • Pre svega, da si normalan. Vremena su takva da u ovom poslu ima i prostitucije i droge, što je najopasnije… i meni je bitnije da je devojka normalna. Ja testiram sve radnike na narko testove, kupim ih u apoteci i testiram, jer ne mogu da primam bilo koga. Isto tako proveravam devojke da li daju brojeve telefona, da li prihvataju neke ponude, tako što dolaze moji prijatelji kao gosti koji to provere za mene. Moram, da bih bila bezbezdna. Ne bih opstala tolike godine, da pošteno radim bez mrlje i pečata u karijeri. Jer, ponavljam se, u ovom poslu ima svačega.. to je mač sa dve oštrice i čovek mora biti obazriv. Saradnje sa problematičnima nema. Ja lično ne pravim neke kriterijume, ali se pretežno javljaju devojke koje su lepuškaste, zgodne. Imala sam jednu bucmastu i dešavalo se da radi sa tri najzgodnije devojke u klubu, a ona mala i bucmasta i zaradi više od njih. Ona je sa gostom pričala kako je kuvala pasulj, njemu smešno i zanimljivo. Uvela ga je u neku komunikaciju i zaradila više od ovih što su sedele i glumile neke ribe.

Kakav je odnos između gosta i devojke, da li bilo neprijatnih situacija?

  • Bilo je svega za ove 22 godine rada. Dešavalo se da devojka dobije otkaz u sred posla, iste te noći, jer ne ispoštije dogovor, prekrši pravilo koje ja kažem kad dođe. Videla sam je kako daje broj telefona, što je strogo zabranjeno. Odnos je strogo profesionalan, znači tačka se odigra, gost može da se zabavi pričom i tu se sva priča završava. Što se tiče dodirivanja, mi imamo tačke gde gosti učestvuju u programu. Svaka devojka treba da ima svoj balans i granice. Naravno, nema diranja intimnih delova, ali u sklopu šou programa može hard striptiz u granicama normale. Dešavalo se takođe da gost bezobrazno krene na igračicu, pri čemu mu se upućuje opomena. Ukoliko pređe preko toga, sledi mu izbacivanje iz kluba. Ali retkost je da deluje obezbeđenje, gosti su kultivisani i znaju kakav je šou.

Kako ste funkcionisali tokom pandemije Covid 19?

  • Ja sam zatvorila dve firme u martu kada je sve počelo. U maju su opet sve otvorili i mi smo počeli sa radom, da pokušamo, pridržavamo se tih mera i pravila. Međutim, posle su u julu opet zatvorili i ja više nisam htela da radim. Ja sam još u maju rekla radnicima da očekujem da će opet biti zatvaranje i predložila da nađu nove poslove, jer ja neću raditi sve dok su mere na snazi. Ja upravo sada i pripremam i otvaram, jer sam rekla da ću raditi samo kada ukinu sve mere. Ja ne mogu da se povinujem pravilima, radim sa maskom na licu…ta pravila su mi nerealna. Virusa nema do 18h, a od 18h ga ima. Smatram da pravila nisu adekvatno odrađena.

Takođe, ja nisam htela da mučim ni sebe, ni radnike. Da ucenjujem nekog da se vakciniše, to je lični izbor, ni to nisam želela. Nisam želela ni goste da ucenjujem sa propusnicama… prosto, ja sam stavila ključ u bravu i zatvorila.

Da li se ovakva vrsta posla može karakterisati kao dobar način zarade?

  • Pa nekada je bio dobar i bio je dobar ko je znao pametno da razmišlja, da to shvati profesionalno, da shvati da se novac u tom poslu zarađuje dok si mlad, a ne da radiš godinama pa da ne stvoriš ništa. Pošto sam ja ozbiljno pristupila tome, ja sam gledala da od tog posla obezbedim sebe i svoju porodicu. Znači, kupovala sam nekretnine, ulagala sam u to što se pokazalo dobro. Sad, dok je bila korona ja sam dva stana prodala da bih održavala dve firme. Ja sam dve godine morala državi da plaćam dadžbine, iako ne radim, a to je akontacioni porez na dobit, jer sam poslovala dobro pa sam imala profit. Kod nas po zakonu plaćaš 15% odmah kad profitiraš i 15% plus akontaciono unapred što ćeš možda zaraditi. Žalila sam da nije realno da se to plaća ako već ne radim. Teretili smo se i ja sam morala sve da plaćam i to sam plaća do marta prošle godine. Onda sam u junu krenula u proceduru od 180 dana za deo zatvaranje. Opet, redak primerak plaćenih poreza u čemu sam uspela.
  • Sve u svemu zarada je dobra. Ne bi svi ovi klubovi opstali da je drugačije. E, kako će biti posle svega ovoga, u ovom vremenu krize, jer vremena su se promenila.. sad je sve mač sa dve oštrice. Ja mogu da gledam kao optimista, ali da li će to biti tako, videćemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *