Najskuplja serija ,,Gospodar Prstenova“ počinje sa emitovanjem u septembru

Kultura

Predstojeća veb televizijska serija pod nazivom Gospodar prstenova: Prstenovi moći, bazirana je na istoimenom romanu DŽ.R. R. Tolkina.

Seriju su razvili Dž. D. Pejn i Patrik Mekej za striming servis Prime Video, a radnja je smeštena u Drugo doba Srednje zemlje i govori o događajima koji su se desili pre Gospodara prstenova. Serija je producirana od strane studija ,,Amazon“. Ovo ostvarenje će se emitovati na platformi Amazon Prime od 2. septembra, a nova epizoda izlaziće svakog petka. Takođe, planirano je emitovanje u 240 zemalja.

Određen je budžet od 250 miliona dolara, što je učinilo da produkcija serije od pet sezona ukupno košta najmanje milijardu dolara, čineći je najskupljom serijom svih vremena.

Glumac Robert Aramajo, publici najpoznatiji po seriji Igra prestola, igraće glavnu ulogu. Njemu će se pridružiti i relativno nepoznata glumačka ekipa kao što su Ovejn Artur, Morfid Klark, Džozef Moul, Tajro Muhafidin, i mnogi drugi.

Iz trejlera koji je objavljen ne saznajemo mnogo, ali Amazonov sinopsis opisuje radnju koja „počinje u vreme relativnog mira“, navodeći da će „pratiti ansambl likova, poznatih i novih, dok se suočavaju sa velikim strahom od ponovnog pojavljivanja zla u Međuzemlju“.

Autor: Milica Šolaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *