DA LI JE NOVAC PRESUDAN PRILIKOM FORMIRANJA MUŠKO-ŽENSKIH ODNOSA?

Društvo

Stereotipi i generalizovanje sve su češća pojava u svakodnevnoj komunikaciji. Postavljanje univerzalnih standarda življenja, od definicije lepote, pa sve do načina odgoja deteta neprekidno nam se plasiraju u javnosti. Premda je svaka osoba bilo da je to žena ili muškarac individua za sebe, sa svojim specifičnim ukusom i idejama o svetu oko sebe, često su uočljiva neka univerzalna pravila. Uprkos individualnim razlikama između pojedinaca, postoje neka opšta mesta, neke zajedničke karakteristike većini, što se odnosi i na faktore privlačnosti između ljudi.

Većina žena teže da pored sebe imaju sigurnu i stabilnu osobu, međutim problem se javlja prilikom definisanja ta dva pojma. Mnogo je faktora koji će uticati na međusobnu privlačnost između dveju osoba. Neretko se dešava  da je jedan od tih faktora stanje na bankovnom računu muškarca koji je uspeo da privuče žensku pažnju. Ovo nije fenomen današnjice, novčani i imovinski status od davnina bili su jedan od polaznih tačaka prilikom sklapanja zajednica. Nekada su brakovi bili ugovarani na osnovu ovih komponenti. 

Novac u današnje vreme može poslužiti kao oružje slobode. Koliko god mnogi isticali da im on nije presudan, oko jednog se moramo složiti – bez njega se ne može. Količina novca koja nekog zadovoljava je individualna, ali on je neophodan za život, za osiguravanje i snabdevanje domaćinsta, školovanje i druge osnovne životne potrebe. Međutim neretko smo svedoci zloupotrebe istog i „slepog“ jurenja za njim po svaku cenu.

Žene su veoma senzibilna bića po prirodi, koja žude za osećajem sigurnosti. Taj osećaj nije zasnovan na materijalnom dobru koje joj je pruženo. Čak naprotiv. Žena ne treba biti u inferiornom položaju u odnosu na svog izabranika na osnovu razlike njihovih zarada i suprotno.

Nikada nije dokazano da su muškarci sa zavidnim materijalnim stanjem privlačniji ženama, ali svakako je lepše i lagodnije ukoliko novac nije tema rasprava i svakodnevnih briga. 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *