NAJVEĆA ZVEZDA ROKENROLA NAIZAD DOBIJA SVOJ FILM – „ELVIS“

Kultura

Biografski film koji govori o delu i životu jednog od najvećih rokenrol zvezda savremene kulture biće premijerno prikazan na bioskopskim platnima već sredinom ove godine.

Iako je prošlo više od četiri decenija od kada nas je napustio čovek koji je svojim dostignućima ispisao istoriju jednog muzičkog pravca i utabao staze mlađim generacijama, njegova slava ne jenjava. 

Početkom prethodne nedelje, objavljen je trejler za dugo očekivano ostvaranje australijskog reditelja Baza Lurmana pod nazivom „Elvis“. Radnja ove biografsko muzičke drame o Elvisu Prisliju, kralju rokenrola fokusriana je na muziku, život i među ljudske odnose koji su obeležili život ovog proslavljenog pevača. Film će takođe prikazati i velike društvene, političke i kulturne promene koje su obeležile vreme kada je Elvis gradio svoju karijeru i sticao planetarnu popularnost.

Glavne uloge u ovom filmskom dostignuću tumače Ostin Batler u ulozi Elvisa i dvostruki oskarovac Tom Henks u ulozi neizostanog Prislijevog menadžera, Toma Parkera. Sjajnu glumačku postavu sačinjavaju još i višestruko nagrađivana pozorišna glumica Helen Tomson, koja glumi Elvisovu majku, Ričard Roksburg u ulozi njegovog oca Vernona, kao i Olivia Dejong, koja tumači Prisilu, Elvisovu suprugu i jednu od najuticajnijih osoba u njegovom životu.

Elvis Prisli je bio sve samo ne prosečan čovek. Stoga je bilo samo pitanje vremena kada će jedno od najvećih imena sveta šou biznisa dobiti svoj film. Zahvaljujući neverovatnom talentu, harizmi i neopisivoj lepoti postao je legenda. Prodao je preko milijardu albuma i ploča, više nego bilo koji muzičar pre njega. 

Vrsni poznavaoci dela ovog muzičara smatraju da razlog zašto do sada njegovo stvaralaštvo i život nisu vizuelizovani je njegov kontraverzan lik. Bio je borac za seksualnu slobodu, ekscentrik i buntovnik koji se svojom pojavom protivio konzervativnom režimu koji je tada vladao u Americi.

Autori dela „Elvis“ u saopštenjima za javnost istakli su da je akcenat u filmu stavljen na ljubav koju je Elvis gajio prema supruzi, ali i na složenu dinamiku odnosa sa zagonetnim menadžerom vrhunca njegove slave i neočekivane smrti.

Premijerno prikazivanje ovog audio-vizuelnog dostignuća zakazano je za 24. jun ove godine, nakon čega će se pronaći na repertoarima bioskopa širom sveta. 

Autor: Ana Radivojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *