USKORO POČINJE „BEOVIZIJA“ – OBJAVLJEN KONAČAN SPISAK TAKMIČARA

Showbiznis

Prijave kandidata za takmičenje koje nosi naziv „Pesma za Evroviziju ’22“, zatvorene su  početkom decembra protekle godine. Na adresu Muzičke redakcije RTS-a stiglo je više od stotinu kompozicija. Trenutni izbor je sužen na ukupno 36 kandidata koji će učestvovati u televizijskom šou programu od 3. do 5. marta i boriti se da predstavljaju Srbiju na ovogodišnjem takmičenju za „Pesmu Evrovizije“.

Na „Jutjub“ kanalu Javnog servisa objavljene su kompozicije učesnika koje ulaze u trku za predstavljanje Srbije na predstojećoj „Evroviziji“, a pojedine su već prikupile simpatije velikog broja ljudi.

Televizijski šou program „Pesma za Evroviziju ’22“ biće održavan tri dana. U oba polufinala predstaviće se po 18 kompozicija, dok će se po devet najboljih iz oba boriti na velikom superfinalu 5. marta. Ona kompozicija koja bude imala najviše glasova publike i stručnog žirija predstavljaće Srbiju u maju u Torinu.

Pored izbora predstavnika za predstojeću „Evroviziju“, ni drugi visoko plasirani takmičari neće ostati ne nagrađeni. Stoga, prva tri mesta osvojiće vredne i novčane nagrade. 

Kroz sve tri večeri festivala na sceni vodiće nas Dragana Kosjerina i Jovan Radomir, dok će se „bekstejdža“ uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović.

Kao i obično koplja će ukrstiti više i manje poznata imena domaćoj javnoj sceni. Samo neki od učesnika su Sara Jovanović sa pesmom „Muškarčina“, koja već broji stotine hiljada pregleda na „Jutjubu“, Tijana Dapčević sa pesmom „Ljubi, ljubi do veka“, proslavljeni muzičar Aleksandar Vuksanović poznatiji pod pseudonimom Aca Lukas, finalistkinja takmičenja „Zvezde Granda“ Zorja sa istoimenom pesmom, nekadašnja učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije“ Marija Mikić i mnogi drugi.

Podsetimo da će se takmičenje održati u periodu od 3. do 5. marta, a konačni izbor će biti odmah poznat.

Autor: Ana Radivojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *