OD ŠKOLSKIH PREDSTAVA DO HOLIVUDA – KO JE TA ZANOSNA CRNKA?

Showbiznis

Važi za jednu od najegzotičnijih i najlepšij žena Holivuda, bavila modelingom i plesom, a njeno ime je Megan Foks. U javni svet, tačnije filmsku industriju ušla je veoma mlada, stoga je njen put do zvezda bio veoma trnovit, pun uspona i padova.

Rođena je 1986. godine u malom gradu u državi Tenesi. Od školskog uzrasta počela je da pokazuje tendencije ka javnom poslu, sve je počelo od van nastavnih sekcija glume i plesa. Nije je zanimalo formalno obrazovanja, želela je da što pre samostalno zaplovi u svet glume. Već u tinejdžerskim godinama se seli prvo na Floridu, a kasnije u Los Anđeles gde uspešno započinje svju glumačku i modeling karijeru. 

Megan Foks debitovala je u filmu „Odmor na Suncu“ sa svega 15 godina, nakon čega joj se mnoga vrata otvaraju. Posle premijernog prikazivanja tog filma, uloge su same dolazile, međutim nijedna svetski poznata, sve do 2007. godine.

Uloga koja ju je proslavila bila je uloga Mikaele Banes u serijalu „Transformesi“. Prvi, kao i drugi deo serijala doživeo je planetarnu popularnost, nakon čega Megan biva nominovana za mnogobrojne nagrade, poput MTV filmskih nagrada.

Pauza na karijeru Megan Foks, biva stavljena kada su gledaoci primetili da se ne pojavljuje u trećem delu serijala „Transformersi“. Nakon čega spekulacije i novinski naslovi ne prestaju da se nižu. Kako je i sama glumica jednom prilikom izjavila, otkaz je dobila svojom krivicom, jer je direktora javno uporedila sa Adolfom Hitlerom i kasnije bila isuviše ponosna da bi se izvinila.

„To je bio najgori trenutak u mojoj karijeri. Ali da se to nije dogodilo, ne bih nikada naučila. Svojim sam prohtevima poput razmažene dive napravila veliku grešku, sve što je trebalo da uradim bilo je da se izvinim, a ja sam to odbila. Bila sam toliko puna samopouzdanja sa 23 godine i mislila da sam velika zvezda. Mislila sam da sam Jovanka Orleanka“ – Megan Foks

Nakon ovog incidenta njena glumačka karijera i slava polako jenjavaju. Čak 2011. godine biva nominovana za nagradu „Zlatna malina“ za ulogu u filmu „Džon Heks“. „Zlatna malina“ je nagrada koja se dodeljuje najgorim filmskim ostvarenjima i ulogama u istim.

Gostovala je u serijala poput „Dva ipo muškarca“ i „Šta mi se sviđa na tebi“.

Poznata je po ulogama u akcionim filmovima, poput „Loši momci 2“ i „Nindža kornjače“. Takođe, svoju moć transformacije i prilagodljivosti pokazala je izvanrednom glumom u različitim filmskim žanrovima. Neke od glavnih uloga tumači u filmovima „Ovo su 40-te“, „Kako izgubiti prijatelje i otuđiti se“, „Diktator“ i mnogi drugi. 

Megan je majka troje dece, a trenutno je na medijskoj sceni najprisutnija zbog ljubavne veze sa proslavljenim rep izvođačem, Mašin Gan Kelijem.

Autor: Ana Radivojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *