PORUKA VLASTIMA SA KOSOVA I METOHIJE: Mi smo Srbi a ne niža rasa! NE!

Politika

Referendum će u Srbiji biti organizovan u nedelju, 16. januara 2021, a pitanje glasi: „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?„. Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je i da ponuđeni odgovori budu DA i NE, a glasaće se od 7.00 do 20.00.

 

Građani Srbije su raspoređeni po biračkim spiskovima, s tim što druga pravila važe za građane sa Kosova i Metohije. Pripadnici srpske zajednice na Kosovu moći će da glasaju na referendumu – koji Srbija organizuje za promenu Ustava u oblasti pravosuđa – putem pošte ili putem Kancelarije za vezu Srbije na Kosovu, potvrđeno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa (RSE).

 

Poniženi Srbi sa Kosova i Metohije su se oglasili i poručili da oni nisu dijaspora, i izrazili bunt prema tretiranju njih poput, kako oni kažu – niže rase. Posredstvom medija i određenih platformi na internetu, javili su se i kako bi izrazili sumnju da je referendum unapred izgubljena bitka.  Navodno, pre par satu počele su da se šalju cirkularne poruke svim zaposlenima da se sutra moraju javiti na “radnu obavezu” u 7.30 odnosno 8 časova, odakle će se organizovano ići na glasanje u Rašku.  Takođe, pojedini Srbi sa KiM su izneli da im nije dozvoljeno da budu kontrolori ukoliko nisu članovi SNS-a ili Srpske liste, te poručuju da je epska krađa referenduma sve izvesnija.

Skupština takozvanog “Kosova” je na vanrednoj sednici usvojila rezoluciju koja zabranjuje održavanje referenduma Srbije na Kosovu. Za nju je glasalo 76 poslanika, nijedan protiv i jednim uzdržanim glasom.

Rezolucija sadrži osam tačaka, između kojih se kaže – „Održavanje referenduma Srbije na Kosovu, ugrožava suverenost i ustavni poredak Kosova. Zahteva se od odgovornih institucija da se preduzmu svi neophodni postupci da se ne dozvoli održavanje referenduma, kako ne bi dozvolili ugrožavanje suverenosti i ustavnog poretka, kao i da se naglašava pravo građana sa dvojnim državljanstvom da ostvare svoje pravo u sladu sa ustavnim standardima i međunarodnoj praksi, u konkretnom slučaju svim srpskim građanima Kosova se garantuje pravo da glasaju putem pošte i kancelarije za vezu Srbije na Kosovu“.

Autor: Erna Bugarin

 

1 thought on “PORUKA VLASTIMA SA KOSOVA I METOHIJE: Mi smo Srbi a ne niža rasa! NE!

  1. ЗА СРБИЈУ, ЗА ОТАЏБИНУ, ЗА ПРЕТКЕ!!!!!! НЕ!
    Раскринкати СНС багру!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *