Čuvena satirična komedija dobija nastavak – „ Složna braća – The Next Đeneration“

Kultura

Radi se o seriji Neleta Karajlića iz 1995. godine.  Ono što je naizanimljivije je upravo činjenica da je posle 26 godina dobila nastavak.

Serija se prvo pojavila u bioskopima, a od 4. januara i na malim ekranima, gde će publika moći da je isprati svake večeri od ponedejka do četvrtka u večernjem terminu sa početkom u 21h.

Ova komedija zabune  na duhovit način oslikava mentalitet, folklor, društvene i psihološke strukture naroda bivše Jugoslavije.

Kada mi je pre tri godine moj drug i veliki suparnik u kvizu „Ja volim Srbiju“ Nenad Okanović predložio da radimo nastavak „Složne braće“, mislio sam da je lud. Uspeo je da me uveri da ima još takvih. Pre četvrt veka, kada smo snimali prvi serijal, zamerali su nam da je malo nezgodno proizvoditi smeh, jer rat samo što je bio završen, a potpis na Dejtonskom sporazumu još se nije osušio. Bilo mi je logičnije da prestanu da ratuju i da se počnemo smejati, jer rat je smrt, a smeh je vaskrsenje – istakao je Karajlić posle premijere u Kombank dvorani. Rekao je Dr Nele Karajlić za Blic.

Sada se pojavljuju novi, mlađi likovi, koji su zamenili stare, oni u ovoj seriji predstavljaju mentalitet  naroda, mentalitet pojedinca na prostoru bivše Jugoslavije.

Uz  pomenutu antologijsku humorističko- satiričnu seriju su odrstale i sazrevale mnoge genracije.  Vlasnika kafane, Fikreta Fiku Halimića (Vladimir Savčić Čobi) nasledio je sin Kemal, koga tumači Marko Gvero.

Nekada je Fiko radio za muslimansku stranu, a tradiciju nastavlja Kemo, koji ima brata Đanija (Milan Kovačević).Vikica Ćoško (Nataša Ninković) i Dinko (LJubiša Savanović) „drže“ hrvatsku stranu. Beograđanina Gileta igra Andrija Kuzmanović, dok  Brđanina, njegovog poslovnog partnera iz Republike Srpske, Rale Milenković. Amar Ćorović tumači Keminog sina Mirsada, a Maja Čampar konobaricu Radicu.

Svaka epizoda ima zasebnu priču o 7G mreži, virusima, fudbalu, „Pesmi Evrovizije„, saznaćemo uskoro  da li će interes uspeti da spoji tri nekada zaraćena naroda. Serija je bila i na ”Top listi Nadrealista”.

Mnogim kolegama i predstavnicima medija puštena je  prva epizoda poznate srije, nastale devedesetih godina na specijalnoj projekciji i u 45 minuta je zabavila i nasmejala  gledaoce .

Pretpremijeri serijala je prisustvovao generalni direktor Telekoma Srbija – Vladimir Lučić, glumci Nataša Ninković, Marko Gvero, Andrija Kuzmanović, Ljubiša Savanović, Milan Kovačević, Amar Ćorović, Maja Čampar, Miljan Prljeta, producenti Nenad Okanović, Bojan Ivković i Nenad Pirnat, režiser Milorad Milinković, i mnogi drugi.

Upravo je Kolja jedan od glumaca gorepomenute  nove verzije, treba napomenuti da su u obe varijante prisutni i Nataša Ninković i Zoran Cvijanović u drugim rolama.

Pejaković se javio putem video linka, jer je bio sprečen da dođe, usled nedavno preležanog virusa Covida – 19:  „Prvo da se izvinim svima što nisam mogao da prisustvujem premijeri serije, morao sam ostati u Banja Luci. Čim su me zvali Nele i ekipa, bio sam oduševljen što će se snimati nastavak ”Složne braće”, prvi je utisak Pejakovića, autora i glumca zapaženih serija ‘Meso’, ‘Kosti’ i trenutno aktuelne ‘Advokado'“, istakao je Nikola Pejaković.

Ne smemo zaboraviti glumce koji su igrali u originalnoj verziji, poput pokojnog Žike Milenkovića, Davora Dujmovića, pevača  Vladimiar Savčića Čobija.

Autor: Katarina Tomić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *