Novak Đoković na Instragramu obrazložio navode medija

Sports

Najbolji teniser sveta oglasio se povodom događaja nakon njegovog pozitivnog testa na Koronu.

„Želim da se pozabavim stalnim dezinformacijama o mojim aktivnostima i prisustvu na događajima u decembru, usled mog pozitivnog PCR kovid testa.
Ovo je dezinformacija koju treba ispraviti, posebno u interesu ublažavanja šire zabrinutosti u zajednici zbog mog prisustva u Australiji, i da se pozabavimo pitanjima koja su veoma štetna i zabrinjavajuća za moju porodicu.
Želim da istaknem da sam se veoma trudio da osiguram bezbednost svih i da se pridržavam obaveza testiranja.
Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon koje je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na kovid-19. (Crvena zvezda – Barselona, par igrača Barselone pozitivno sutradan)
Uprkos tome što nisam imao simptome kovid-a, 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je bio negativan, i iz opreza, istog dana sam uradio i zvanični i odobreni PCR test.
Sledećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade deci i uradio brzi antigenski test pre odlaska na događaj, i bio je negativan.
Bio sam asimptomatičan i osećao sam se dobro, a obaveštenje o pozitivnom rezultatu PCR testa dobio sam tek nakon tog događaja.
Sledećeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da ispunim dugogodišnju obavezu za intervju za L’Ekip i fotografisanje. Otkazao sam sve druge događaje osim intervjua za L’ Ekip.
Osećao sam obavezu da vodim intervju za L’Ekip, jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se uverio da sam društveno distanciran i da nosim masku osim kada je moja fotografija uslikana.
Nakon intervjua otišao sam kući da se izolujem na potreban period, gde sam razmislio, i video da je ovo bila greška u proceni i prihvatam da je trebalo da odložim ovu obavezu.
Što se tiče moje putne deklaracije, ovo je podneo moj tim za podršku u moje ime – kao što sam rekao službenicima za imigraciju po mom dolasku – i moj agent se iskreno izvinjava zbog administrativne greške u označavanju netačnog polja o mom prethodnom putovanju pre dolaska u Australiju .
Ovo je bila ljudska greška i svakako nenamerna. Živimo u izazovnim vremenima u globalnoj pandemiji i ponekad se ove greške mogu desiti.
Danas je moj tim dao dodatne informacije vladi Australije da razjasni ovo pitanje.
Iako sam smatrao da je važno da se pozabavim i razjasnim dezinformacije, neću davati dalje komentare iz najvećeg poštovanja prema vladi Australije i njihovim vlastima i trenutnom procesu.
Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Otvoreno prvenstvo Australije mnogo vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već i širom sveta, i ja samo želim da imam priliku da se takmičim sa najboljim igračima na svetu i nastupim pred jednom od najbolje publike na svetu“, napisao je Novak Đoković na instagramu. Ostaje nam u narednim danima da čekamo da li će Novak zaigrati na prvom grend slemu u sezoni, i oboriti rekord po broju titula na grend slemovima.

 

 

photo: Instragram djokernole

 

Autor: Redakcija Novi svet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *