JEDNOKRATNU POMOĆ U NOVOJ 2022. GODINI DOBIĆE MLADI, ZDRAVSTVENI RADNICI I PENZIONERI

Društvo

Predsednik Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu objavio je da će svi građani od 16 do 29 godina primiti jednokratnu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prijavljivanje za jednokratnu pomoć moći će da se izvrši digitalnim putem od 15. do 30. januara, a isplata će biti realizovana već od 1. februara. Dakle, jednim klikom preko sajta Uprave na Trezor, gde se treba, kao i ranije, ostaviti jedinstveni matični broj i naziv banke. Neka mlađi koji nemaju otvorene račune u bankama budu bez brige, novac se može podići i u najbližim Poštanskim štedionicama. Predsednik je ovu odluku doneo kako bi ukazao pažnju i mlađoj populaciji države Srbije.

Jednokratnu pomoć, osim mladića i devojaka, u iznosu od po 10.000 dinara  u janurau dobiće i zdravstveni radnici, a penzioneri će dobijati po 20.000 dinara. Ministar finansija, Siniša Mali, podsetio je da će se od 1. januara, za prvo dete, umesto 100.000 dinara, dobijati 300.000, a za drug i treće 100.000 dinara uz već postojeće novčane podrške.

Siniša Mali, rekao je i još da  redosled isplate u iznosu od 100 evra ne zavisi od datuma kada smo se prijavili, već Trezor šalje sredstva određenom broju banaka, za određen broj njihovih klijenara u toku dana. Ali će se isplata realizovati, počevši od 1. februara u što bržem vremenskom roku.

Devojkama i mladićima, al i ostalim građanima kojima je će se dodeliti jednokratna pomoć, novac dolazi u pravo vreme, posle prazničnih troškova.

 

Autor: Anđela Petrić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *