LEGENDARNA, BETI MERION VAJT, ZA MANJE OD MESEC DANA, 17. JANUARA, PUNI 100 GODINA, OBEĆALA JE ŽURKU VEKA

Kultura

Beti Merion Vajt, rođena je 17. januara 1922. godine u Ouk Parku. U svojoj dugoj karijeri proslavila se kao glumica, voditeljka, pevačica i pisac. 

Osnovnu i srednju školu završila je u Los Anđelesu, kada je i krenula da se bavi pisanjem školskih pozorišnih komada. Karijeru pevačice započinje odmah nakon srednje škole, kada se prvi put pojavila u Tv  emisiji gde je otpevala pesmu The Merry Widow.  Drugi svetski rat je svima poremetio planove, tako nije izostavio ni Betine. Ona mikrofon menja za volan volontiranjem. Imala je svoju produkcijsku kuću Bandy Productions, koju je osnovala 1952, a prvi projekat joj je bio televizijska serija Život sa Elizabet.

Ljubavni život bio joj je buran. Naime, udavala se čak tri puta, ali ne kaže se džabe treća sreća. Alen Luden i ona bili su kolege, razumeli su se vrlo dobro. U jednom pozorišnom komadu igrali su bračni par, a predstava se završava zagrljajem supružnika. Beti otkriva da je, tog jednog dana, kada su igrali tu predstavu, zagrljaj trajao duže nego inače, gde se ona uplašila. Nakon toga seli su u restoran i on je izvadio prsten i zaprosio je. Ona se vrlo nećkala, ali na kraju je pristala. 

Beti i dalje, iako ima 99 godina, zrači pozitovnom energijom, lepotom, harizmom i duhovitosti. Kada je voditelj jednog šou programa pitao kako je i dalje toliko aktivna na poljima posla, ona je duhovito odgovorila – Ja sam vam poput prostitutke, kad mi se ponudi dobar posao, jednostavno ne mogu da kažem ‘ne’. A u svojoj knjizi, takođe, ovjašnjava kako se nije umorila od šou-biznisa – Verovali ili ne, šou-biznis je kao virus. Kad se njime zarazite, nema leka.

  1. januara 2022. Beti Vajt proslaviće svoj 100 rođendan i već je najavila maestralan provod. Umesto penzije, stekla je još veću popularnost.

 

Autor: Anđela Petrić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *