Topovi su gruvali sa Tvrđave, a Nišlije se veselile 1884. godine

Društvo

Redovni železnički saobraćaj u Srbiji otpočeo je 15. septembra 1884. godine, da bi u narednom veku postao omiljeno prevozno sredstvo mnogih. Nis je docekao „prvi voz“ 1884. godine: pruga Beograd-Nis.

Ugovor o izgradnji pruge Beograd – Niš, prve redovne železničke linije na teritoriji Kraljevine Srbije potpisan je 3. februara 1881. godine. Priča o izgradnji pruge počela je nekoliko godina ranije, na Berlinskom kongresu 1878, kada je Austrougarska pomogla Srbiji da dobije nova četiri okruga – Niški, Pirotski, Vranjski i Toplički. Prva pruga Beograd – Niš, u dužini od 243 kilometra, završena je tri godine kasnije a puštena u redovni putnički saobraćaj 3. septembra 1884. godine po novom kalendaru. Na ovoj trasi u početku je bilo nekoliko vozova, a cene karata su bile previsoke za Srbe osiromašene u prethodnim ratovima. Pruga je bila solidno izgrađena, a lokomotive i vagoni su bili najmoderniji tog doba.

Svečani voz za Niš krenuo je 30. januara 1884. godine iz Smedereva a ne iz Beograda jer su kasnili radovi na izgradnji tunela u Ripnju.  Voz je krenuo iz Smedereva oko 9 časova i oko podne stigao u Paraćin, gde su gosti prenoćili. Sutradan je voz krenuo oko 7 časova.

Građani Niša su tog prepodneva izašli u grupama kilometrima pred voz kako bi ga dočekali. Voz je oko 11 časova stigao u Niš u još nedovršenu ali svečano okićenu zastavama cvećem i ćilimima Železničku stanicu. Prvi voz službeno je sačekao Krsta Baljić, prvi šef niške Železničke stanice. Voz se zaustavio kraj „Trijumfalne kapije“ koju je za ovu svečanu priliku izgradila niška opština. Ukrašen cvećem i srpskim trobojkama, iz Beograda ka Nišu krenuo je 23. avgusta 1884. godine u 8 sati i 30 minuta.

Kazu da je u to vreme cudo od brzine – od Beograda do Niša moglo doci za 8 sati i 15 minuta. Najveća dozvoljena brzina lokomotiva naručenih iz nemačkog grada Kemnica, koje su prve vozile srpskom prugom, bila je 55 kilometara na čas. 

To je tada bila najveći događaj u Nišu, a 1881 godine 21. juna po starom, julijanskom kalendaru, otpočela je i gradnja prve srpske železnice.

Autor: Marija Božić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *