DA LI JE PUDER GLAVNI KRIVAC ZA NASTANAK BORA I BUBULJICA?

Lepota i zdravlje

Neretko žene strahuju da im šminka šteti licu, ali i uprkos tome je svakodnevno koriste. Međutim, potvrđeno je da ključ zdrave i očuvane kože lica leži u nezi iste i odabiru kvalitetnih prozvoda koje nanosimo na nju. 

Proces šminkanja, nekada je većini žena predstavljao ritual, vreme odvojeno za ulepšavanje sebe i uživanje. Danas je to retkost, živimo u svetu gde uvek nekuda žurimo, gde bismo voleli da dan traje makar nekoliko sati duže. Shodno tome, zaključak je da mali broj ljudi ima vremena za sebe ili ako ga ima, postoje preče stvari koje bi tada radio. Ista situacija je i kada je u pitanju ulepšavanje, mnogo žena odlučuje da uradi trajni lak ili trajnu šminku, jer nema vremena za svakodnevno šminkanje. 

Trajni puder još nije zaživeo, stoga moramo se pomiriti sa činjenicom da je neizostan deo svakodnevice većine žena. Ujedno, nameće se pitanje da li on na bilo koji način može naškoditi koži lica. Odgovor je veoma jednostavan, puder sam ukoliko je kvalitetan i pravilno se nanosi, a pogotovo ukoliko se ispravno i redovno skida, ne može ostaviti posledice po kožu lica. 

Stigme vezane za ovoj proizvod koje trebaju biti razbijene su:

  1. Kvalitetno je jednako skupo – to nije uvek istina. Skupo ne mora biti kvalitetno i obrnuto, jeftino ne mora biti nekvalitetno. Bitan je sastav samog proizvoda i ukoliko ga dobro izučite uočićete da mnogi jeftiniji proizvodu imaju bolju formulaciju od onih skupljih.
  2. Puder stvara bubuljice i mitisere – sam puder vam nikada neće stvoriti bubuljice i mitisere, ukoliko je kvalitetan, u skladu sa vašim tipom kože i ako ga ispravno skidate. Čak može pomoći pri isušivanju istih.
  3. Svakodnevno stavljanje pudera, ubrzava starenje kože – još jedan od mitova koji nije tačan. Jer puder može služiti kao dodatan zaštitni sloj na vašoj koži, kako protiv nepoželjnog UV zračenja, tako i kao barijera pri zaustavljnju nečistoća. 

Dakle, zaključak je da puder može imati veće beneficije za kožu lica, nego što joj šteti uz pravilnu upotrebu. Međutim, svakako koliko god proizvod bio kvalitetan ne smemo zaboraviti da je našoj koži potrebno određeno vreme u toku dana ili noći da se regeneriše i diše. Tržište postaje nepregledno veliko, to važi i za kozmetičku industriju. Stoga, preporuka je da se dobro raspitate o određenom proizvodu pre nego što ga kupite. 

Autor: Ana Radivojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *