NAKON 23 GODINE NAJPOZNATIJE NJUJORČANKE U NEPOTPUNOM SASTAVU

Showbiznis

„Upravo tako“, nastavak planetarno popularne serije iz devedesetih godina „Seks i grad“ premijerno je prikazan početkom decembra na HBO nakon čega se našao na meti oštre kritike javnosti.

Autor serije američke romantične komedije “Seks i grad”, koja je oborila rekorde gledanosti početkom 2000-tih kada je po prvi put emitovana, Daren Star, pokušao je da nakon više od dve decenije pokušao ponovo okupi izabranu ekipu po kojoj je ova serija prepoznatiljva.

Serija „Seks i grad“, kao i dva istoimena filma, prate turbulentne živote i ljubavne uspone i padove četiri mlade njujorčanke Keri, Mirande, Samante i Šarlot. Gledaoci su se pronalazili i poistovećivali sa njima i njihovim problemima.

Međutim, ne možemo a da ne primetimo da u nastavku ove serije pod nazivom „Upravo tako“, koji je izašao početkom ovog meseca, nedostaje jedna od glavnih junakinja iste, Samanta Džouns. 

Lik Samnte, koji tumači Kim Katral veoma je kontraverzan, što je dodatno privuklo publiku i stvorilo veliku bazu njenih obožavalaca. Ljubitelji ove serije nagađaju da je razlog nepojavljivanja Samante, napeti odnosi u okviru same glumačke postave, preciznije Kim Katral i Sare Džesike Parker. 

Epizode serije „Upravo tako“, koje su do sada emitovane naišle su na oprečne komentare, što naravno nije zaobišlo ni njenu originalnu verziju. Nekada su autora i režisere serije „Seks i grad“ kritikovali zbog površnosti glavnik junakinja, ali i izostavljanja drugih rasa i nižih društvenih klasa. Međutim, sa novim epizodama, došlo je i do novih kritika. Najizraženije kritike, govore o problematičnoj, odnosno nepotpunoj prvobitnoj glumačkoj postavi. Praznina koja je nastala, nakon odluke da se Kim Kartal više neće pojavljivati u seriji, pokušala je biti nadomeštena debitovanjem novih likova.

„Bez Samante „Seks i grad“ je samo „grad“ “ – komentar je jednog od gledalaca serije.

Što se originalne verzije serije i filmova tiče oni pored evidentnih dnevnih ljubavnih problema, veoma otvoreno govore o ženskoj seksualnosti i poziciji u društvu, ali i pravima i odnosima unutar LGBT zajednice. Dok se pozitivne kritike „Upravo tako“, prevashodno odnose na proširenje glumačke postave u odnosu na marginalizovane društvene grupe. 

„Upravo tako“, dobio je naziv po jednoj od najkarakterističnijih fraza koje je izgovorila i napisala Keri Bredšo iz predhodnog serijala. Obzirom na to da je prošlo nešto više od dvadeset godina i sami likovi su se promenili i sazreli, kao i njihovi međusobni odnosi. Idalje intrigantne, sujetne, pomalo bezobrazne i pre svega beskrajno interesantne, glavne junakinje su ipak odrasle i sada se borbe zasnivaju na pronalaženju sopstvenog identiteta, emocionalnoj stabilnosti i na posletku ispravljanju grešaka koje vuku iz mlađih dana. 

Autor: Ana Radivojević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *