KUDA ZA NOVU GODINU?  –  NEZAOBILAZNO PITANJE OVIH DANA

Društvo

Kraj decembra se bliži, a samim tim i novogodišnja euforija među ljudima raste. Neko je svoju proslavu novogodišnje noći isplaniramo već mesecima unazad, a mnogi idalje ne znaju da li će ostajati kući ili pak negde otići. Svake godine javlja se dilema oko mesta gde ćeš dočekati da otkuca ponoć tog 31. decembra.

Mogućnosti ima prekršt, što neretko otežava sam izbor. Međutim, ove kao i protekle godine izbor je mnogim ljudima sužen obzirom na pandemiju koja nas je zadesila. Nemogućnost putovanja, ulaska u mnoge lokale širom grada, nekada ne mora biti nužno loše. Takva situacija budi ljudsku maštu i vraća zapravo stare mogućnosti na koje često zaboravljamo. 

Čak i ukoliko ste vakcinisani, imate negativan antigenski ili PCR  test ili potrvrdu o preležanoj bolesti Covid-19, i dalje postoje pojedine zemlje koje svoje granice drže zatvorene. Takođe i mnogi ugostiteljski objekti su zarad opstanka svog posla odlučili da im je jednostavnije i isplativije da na određeno vreme obustave rad objekta. 

Ovakva epidemiološka situacija u mnogome otežava organizaciju proslave novogošinje noći. Stoga, sa uma ne smemo da smetnemo ni ekonomsku krizu koja je pogodila veliki deo stanovništva u predhodne dve godine. 

Međutim, postoji opcija koja nikad ne jenjava. Kućna proslava. Kućna okupljanja i žurke trenutno su najjednostavnije opcije koje se nude. Takođe putovanja po našoj zemlji, da li to bio odlazak na planinu, selo ili neki grad koji volite ili pak u kome nikada niste bili. Shodno tome, možemo zaključiti da koliko god se situacija činila sivom i bezizlaznom, za maštovite ljude uvek ima mesta. 

Autor: Ana Rdivojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *