PRVO PREMIJERNO PRIKAZIVANJE SIMPSONOVA, ANIMIRANE SERIJE KOJA JE MNOGE STVARI PREDVIDELA DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN PRE 32 GODINE

Kultura

Serija Simpsonovi je američka animirana serija koje po žanru komedija situacije. Autor serije, koju smo svi bar jednom odgledali, je Met Grejning. Prvi put je premijerno prikazana na današnji dan, 17. decembra 1989, a prikazuje se sve do danas. Glasove glavnih glumaca davali su: Den Kastelaneta, Džuli Kavner, Jardli Smit, Hank Azarija i Hari Širer.

Ova serija već 32 godine izmamljuje smeh najmlađe, ali i starije, publike. Deca ga posmatraju kao crtać, dok odrasli mogu prepoznati satiru i neka pitanja egzistencije koja se do danas nisu promenila. Prvobitno je trebala da se zove Život u paklu, ali taj naziv bi autora koštao gubitka autorskog prava i rešio je da to ipak budu Simpsonovi.

Kroz 707 epizoda upoznajemo se sa višečlanom porodicom – porodicom Simpson, dakle, sa Homerom, Mardž, Bartom, Lisom i Megi Simpson. Svaka epizoda se, uglavnom, fokusira na jednog lika iz porodice, a ako se desi da to nije lik iz porodice Simpson onda neko iz porodice rešava probleme tog glavnog junaka te epizode. Fokus na celu porodicu stavlja se kada oni odlaze na odmor. Radnja je smeštena u devedesetim godinama dvadesetog veka, a naziv grada u kome žive je čista fikcija, tačnije, umetnička sloboda.

Vest da je ova animirana serija predvidela dosta stvari za koje tada autor nikako nije mogao znati uzdrmala je čitav svet. Simpsonovi su predvideli: Trampov dolazak na vlast, rušenje Kula bliznakinja, Korona virus, stršljenove ubice, Ebolu, pametne satove i mnogo, ništa manje, jezivijih stvari.

 

Autor: Anđela Petrić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *