„LA CASA DE PAPEL“ UVRSTILA SRBINA U GLAVNU GLUMAČKU POSTAVU

Kultura

Darko Perić, poznatiji kao Helsinki odnosno Mirko Dragić, privukao je pažnju svetske javnosti debitovanjem u seriji „La casa de papel“.

Perić je poreklom iz Kladova, od malena imao je želju da se bavi javnim poslom, ali život ga je u jednom periodu odveo na dijametralno suprotnu stranu. Završio je medicinski fakultet u Bukureštu, nakon čega se počeo baviti muzikom, a kasnije se seli u Barselonu gde započinje svoju glumačku karijeru. Zbog svog karekterističnog izgleda, ćelave glave i duge brade, odaje utisak nekakvog robusnog i opasnog momka. Međutim upravo taj izgled otvorio mu je mnoga vrata. Uloga koja menja tok njegovog života bila je takođe u popularnoj španskoj seriji „Mar de plastico“, nakon čega 2017. godine dobija ulogu u svetski poznatoj seriji „La casa de papel“.

Helsinski je rođen u Srbiji, bio je vonjik sa svojim rođakom Oslom, za Srbiju ga veže porodica kojoj šalje novac. On je član grupe pljačkaša, najveći je i najviši od svih, što odaje utisak strašnog čoveka, što je totalno suprostnost od onoga što on zapravo jeste. Helsinski, čiju ulogu Perić tumači, ima je podjednako turbulentan i neverovatan život kao i sam glumac. On je snagator velikog i dobrog srca, homoseksualne orijentacije.

 

Darka Perića imali smo priliku da vidimo kako je prošetao crvenim tepihom na jednom od najvećih festivala posvećenom filmu u Veneciji. Tada je zapao za oko mnogim svetskim medijima, zbog svog ekstravagantnog stila oblačenja i izgleda. Jednom prilikom istakao je da on nije ni srpski ni španski glumac, već internacionalan čovek.

 

“Ja nisam ni srpski ni španski glumac. Govorim šest jezika i moje tržište je celi svet. Ja nikada i nisam shvatao za ozbiljno karijeru glumca. Ja jesam glumac, ali sam živeo nekoliko života i imao brojne profesije” – rekao je Perić.

 

Pored glume u životu bavio se tetoviranjem u Berlinu, sviranjem i pevanjem u okviru pank bendu po završetku studija u Rumuniji, poznavalac je sporta, primarno košarke ali se bavi i „Qi gong“ drevnom tehnikom kineske medicine koja izučava život, zdravlje i pruža metode za njegovo održavanje. Ova tehnika za cilj ima neprestanu akumulaciju energije i sprečavanje gubitka iste. 

 

Za sada Perić se bavi ostvarenjem svoje internacionale karijere, ali se nadamo da ćemo uskoro imati priliku da ga vidimo u nekom domaćem filmskom ili pozorišnom delu. 

Autor: Ana Radivojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *