Koji su najpraktičniji praznični ukrasi za dom?

Društvo

Kako nam predstojeći praznici, domovi zaslužuju da budu ukrašeni najfinijim detaljima, za toplinu doma. U većini slučajeva, ženska kreativnost ovde počinje, sa raznoraznim idejama, uz odlične savete možete lepo dekorisati dom tokom praznika.

Ono sto je prvo i osnovno za dekorisanje jeste jelka, koja se ne sme izostaviti. Za male prostore nije dobra ideja velika novogodišnja jelka! Izaberite malu prostoriju  i podignite je na neku platformu kako bi se  lepo videla. Na ovaj način neće zauzeti dosta prostora, a doneće duh najlepših praznika. Neki smatraju da ni ne mora da postoji prava jelka, moze biti improvizovana na mnogo načina. Možete je nacrtati na zidu ili napraviti od knjiga i raznih drugih materijala koji će dočarati duh novogodišnjih praznika a pritom neće uneti nered u mali dom.

Nešto što dame posebno vole jesu mirišljave svećice, koje na divan način donose spokoj u domu. Unesite mirise Božića i Nove godine u dom, cimet, brusnica, mirisni kolačići… Ukrasite dom najlepšim mirisima koji će najbolje dočarati atmosferu u vašem domu.

U malim prostorima treba znati na pravi način dekorisati, a da to nije previše natrpano i nabacano. Na pravi način se mogu  iskoristiti i prozori, na kojima se mogu staviti venčići ili sitne lampice. 

Umesto što ćete dodati nove dekoracije, iskoristite već postojeće! U prazničnim danima zamenite jastučnice. Pripremite zanimljive novogodišnje, sa prazničnim natpisima. Možete ih i sami napraviti i dodati omiljene dekoracije na njih u duhu najlepših praznika.

Ulazna vrata takodje mogu da se ukrase venčićima, koji ne moraju biti samo drveni, mogu biti i obliku lizalica. Jos bolje je ako su vrata staklena, onda mogu da se zalepe razne pahulje, koje će doptineti toplini doma. 

Plafoni su odličan način da dekorišete. Neće vam zauzeti prostor, niti će delovati natrpano. Unesete svetiljke, koje u prazničnim danima mogu poslužiti umesto lampe. Ovi detalji napraviće divnu intimnu atmosferu.  

Onaj miris kome ne moze da odolimo je miris mandarina, tokom praznika. Ne postoji isplativiji ukras od voća osušenog u rerni, a mandarina je božićni klasik zbog sezonskog mirisa. Zbog toga su idealno voće za sušenje i kićenje na drvo, uz toplu boju i bogat miris. 

 Ukoliko imate jelke, a posebno ako u domu imate  mini jelkice po stolovima su prava božićna i novogodišnja dekoracija za dom. Šišarke, grane, sve su to odlični materijali za dekoraciju, sa kojima možete da se igrate. 

Sa svim ovim savetima, možete i da osmislite svoje, jer je ovo vreme godine, pravo vreme da mašta uradi svoje.

Autor: Marija Božić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *