Kom karminu danas žene ne mogu da odole?

Lepota i zdravlje

Ovo je proizvod koji ima baš svaka žena, a savršen je kako za dnevne, tako i za večernje varijante, i uklapa se uz doslovce bilo kakav način šminkanja. Karmin za žene, koliko žene ne mogu bez njega, i šta karmin govori o ženama? 

Žene uvek imaju na umu da karmin koji biraju moraju da stoje njihovom tenu, njihovoj odevnoj kombinaciji, očima, boji kose, itd..Koji karmen žene danas najviše praktikuju?

Karmin kojim danas žene ne mogu da odole je karmin u krem boji, iliti “nude karmin”. Po izjavama stručnjaka karmin u boji kože biraju tople i vesele žene. Žene koje biraju ove tonove ruža su obično sramežljivije, ali tople i vesele osobe.Iako ulažu trud u svoj izgled, ove nijanse daju do znanja da žele da ih se shvati ozbiljno. 

Međutim karmin koji nikad ne izlazi iz mode, i koji asocira na ženstvenost i vatrenost je crveni karmin. Strastvene žene nose crveni karmin.Kao i žene koje biraju karmin u boji šljive, žene s crvenim karminom se ne boje da budu u centru pažnje. Žene koje preferiraju odvažne nijanse crvenog karmina se osećaju ugodno i jako kad privlače poglede.Karakter im ne dopušta da budu zanemarene ni u jednom pogledu, pa su i dosta glasne i odvažne u svojim mišljenjima.

Kao što je spomenuto, crveni karmin ima tu neku posebnu vrstu senzualnosti, ali to ne znači da ne pristaje i casual dnevnim modnim varijantama. Svakako, čini ih posebnim i upečatljivim, a kada govorimo o onim večernjim savršeno se uklapa s elegantnim komadima, ali svakako da nisu isključene ni one nešto otkačenije kombinacije.

Među ovim nezamenljvim karminima, nalaze se i karmini u ružičastoj boji. Jarko ružičasti ruž vole zaigrane vragolaste žene, uvek spremne za avanturu. Žene koje privlači ova boja imaju tendenciju da pretvore najdosadnije izlaske u vrtlog zabave.Njihov osećaj razigranosti odgovara i suptilno ukazuje na njihovu nestašnu stranu. 

Smatra se da starije dame trebaju da stavljaju ružičaste karmine, zbog njihovog svetlijeg tena, dok žene sa tamnijim tenom bi trebali stavljati crvene, braon ili ljubičaste karmine. Najbolja nijansa bi bila ona koja je za stepen ili dva tamnija od  prirodne boje usana.

Tamnije boje karmina mogu činiti da izgledate starije, a svetlije mogu imati suprotan efekat. Svetliji karmin naročito lepo deluje na ženama koje nose naočare. Takav karmin balansira težinu okvira.

Određeni broj žena smatra da bi trebalo menjati boju karmina sa promenom godišnjih doba, koriste tamnije boje zimi, a svetlije tokom leta.  

Takođe se smatra da žene koje imaju suva usta, bi trebalo prvo da odrade piling na usnama, pa da se poigravaju bojama. 

Postoje razni karmini, u mat boji, sjajnoj boji, svetliji, tamniji, različitih tekstura, itd..Ali ono što je bitno jeste da nije strano da devojke i žene obožavaju ruževe, i da bez karmina ne izlaze iz kuće. Ova činjenica ne čudi jer su ruževi za usne godinama jedan od najprodavanijih proizvoda za šminkanje, pre svega što licu pružaju svežinu, dok usne čine punijim i zavodljivim. Karmini za usne su osnovni deo svake kozmetičke kolekcije i bitan element gotovo svakog izgleda šminke. 

Autor: Marija Božić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *