Biljana Obradović- sve je u zivotu nadogradnja i stepenik više

Showbiznis

Srpska novinarka, voditeljka, manekenka i portparol Fudbalskog kluba „Partizan”, devedesetih je bila jedna od najpopularnijih manekenki na prostorima bivše Jugoslavije, ali je vrhunac svoje popularnosti doživela kada je uplovila u svet novinarstva. Kao voditeljka, Biljana Obradovic je proputovala  ceo svet i uradila intervjue sa nekim od najslavnijih ličnosti iz sveta mode, filma, muzike, sporta… Širom sveta snimila je više od hiljadu intervjua. Karijeru je započela vodeći emisiju    ,, City “, a od tada svoj posao obavlja bez kompromisa sa nesmanjenim entuzijazmom. Pre nekoliko godina je hrabro ušla u svet sporta, postala uspešan potparol Fudbalskog kluba ,, Partizan” i tako razbila mnogobrojne predrasude. 

photo: instagram Biljanacity

Obzirom da ste se bavili novinarstvom, manekenstvom, bili ste i voditeljka, a sada ste već potparol fudbalskog kluba ,,Partizan“. Da li pored svega toga postoji još nešto u čemu biste voleli da se oprobate?

,, Moja karijera u kontinuitetu traje 25 godina i u novijoj istoriji ne postoji niko ko nešto znači,a da ga ja lično nisam intervjuisala ili ko nije bio u mojoj emisiji ‘Biljana za Vas’. Sa te tacke je veoma teško naći izazove,jer je to kao kada ste najlepše kolače jeli u najlepšoj poslastičarnici sto puta. Posle toga znate sve recepte i sve ukuse i nemate zelju da isprobavate dalje, posebno ako to ne garantuje nešto ne ponovljivo. Tako je i sa mnom… Posle 700 svetskih intervjua i 25 godina karijere, moj najveći uspeh je kvalitet koji traje,sto je najteze.”

Snimili ste vise od hiljadu intervjua i mnogobrojne emisije, ali da li imate svoj omiljeni period u bavljenju novinarstvom? Neku anegdotu koju ćete zauvek pamtiti?

,, Moje putešestvije sa snimateljem Saletom Stojanovićem koji je tokom 20 godina putovao sa mnom su anegdote same po sebi. Znali smo da spavamo na aerodromimima po klupama cekajući let za NY ili Los Andjeles, da sve sa torbama sa arodroma upadamo na vreme predvidjeno za intervjue…Kada smo radili ,,Paklene ulice” pre intervjua smo se vozili u liftu sa Vinom Dizelom i caskali….ima raznih koji nisu za javnost…”

Poznato je da ste intervjuisali velike svetske velike zvezde, poput Anđeline Džoli, Bred Pita, Adrijane Lime. Koliko je teško dobiti intervju od tako velikih zvezda? Da li su vam se dešavale neprijatne situacije?

,, Zaista retko. Ja sam veliki profesionalac i neko ko ozbiljno pristupa svakom segmentu. Poznata je situacija kada sam radila intervju sa Silvesterom Staloneom ,kada je bilo zabranjeno slikanje kao i za većinu intervjua.Moj snimatelj to nije čuo,slikao se sa Staloneom i potom smo ‘naribani’ od njegovog agenta. Tada nisu postojali digitalni aparati,pa smo morali da osvetlimo film i uništimo sliku.”

Bavili ste se i manekenstvom. Šta vas je vodilo u taj svet mode?

,, Ja se nikada nisam bavila manekenstvom .Ja sam bila foto model i radila sam neke kampanje za velike i poznate kuce.Učestvovala sam na izborima za Miss Tinejdz i Miss Yugoslavije za miss sveta..I bila druga pratilja.Bila u spotovima Lee Mena,Divljeg kestena,Zeljka Šašića.Ozbiljno su se manekenstvom bavili Boško,Stanko i Marija”

Izjavili ste da obozavate da pratite modu. Postoji li modni detalj kome ne mozete da odolite. Sta je to čemu se uvek vraćate?

,, Volim modu kao svaka mlada žena,ali ne pratim pasionirani kao oni čiji je to poziv.Mnogo sam više pratila dok sam po svetu pratila nedelje mode u Parizu i Milanu.Sada ispratim šta je aktuelno,ali se oblačim u skladu sa mojim ličnim ukusom.To su jednostavne kombinacije,minimalističke,bez preteranog eksperimentisanja..Volim da imam lepe cipele i tasne,imam zbog posla dosta sakoa,farmerica i to se uvek kombinuje..Must have svake zene su farmerke i bela pamučna majica i lepa crna haljina i salonke. Naravno, pod uslovom da vam stoji.”

Kao mali ste obozavali da pratite fudbalske utakmice kluba ,,Partizan“. Šta vas je tačno navelo danas da sklopite saradnju sa klubom? Koliko se dobro snalazite u tom poslu?

,, Sve je u zivotu nadogradnja i stepenik vise,samo je pitanje da li smo spremni da sačekamo ono što nam je Bog namenio.

Ja navijam za Partizan od 4.godine života,a kao novinar sam ga pratila od svojih početaka do danas. Bio je to jedan sudbinski susret koji je prerastao u jos jedan ozbiljan zivotni poziv,PR. Kao osoba koja uvek trazi više i bolje,želela sam sebe da oprobam u svetu koji je ‘rezervisan’samo za muškarce.Desio se sudbinski susret i emisija,a na kraju me je moj rad i profesionalizam odredio da sam u klubu već osam godina!”

I za kraj, šta biste preporučili čitaocima portala ,,Novi svet“?

,, Teška su vremena.Covid nas je odredio da budemo strpljivi,a ujedno nam nije dao mnogo mesta za planove i radovanje.Pokusajte da nađete sreću u svetu koji nas okruzuje i stvarima koje sad imamo. Za sutra ne znamo sta će biti,ali ako je danas dobro,nek to bude najlepši dan!”

Autor: Marija Božić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *