Rakele Musolini dokaz da poreklo ne mora biti bitno u politici

Politika

Pre samog koraka pisanja o njegovoj unuci, podsetićemo se ko je bio Benito Musolini.

Benito Musolini, rođen 29. jula 1883. godine bio je italijanski političar i vođa Nacionalno fašističke stranke. Na položaju premijera Italije upravljao je od 1922. do svolje smene 1943. godine. Važio je za jednu od ključnih ličnosti u obrazovanju fašizma. Stvorio je fašističku državu i nosio titulu duče (vođa). U Drugom svetskom ratu doživljava poraz koji je doveo do njegovog konačnog kraha i povlačenja fašističkog režima. Preminuo je 28. aprila 1945. godine.

Unuka Benita Musolinija, Rakele Musolini, kao i svoj deda, aktivno se bavi politikom u Italiji. Naime, ove godine se kandidovala na lokalnim izborima u Rimu i ponela najveći broj glasova. Izbori su se održali 3. i 4. oktobra 2021. godine. Rakele Musolini je ispred desničarske stranke Braća Italije bila najpopularniji kandidat. Prebrojavanjem , ona je dobila više od 8200 glasova na skoro 97 posto biračkih mesta u glavnom gradu Italije.

Ona je osvojila drugi mandat kao gardski odbornik u Rimu, nakon čega je poručila da je sve ovo proizvod njenog truda i rada, ne polrodične istorije.

Svesna i sama svojih korena i priča koje će kružiti zbog njene kandidature i ovako velikog uspeha, Rakele je jednom pčrilikom izjavila da je osoba važnija od prezimena, koliko god to teško bilo.

Godine 2019. Rakele Musolini je ostala primećena po sukobu sa glumcem Džimom Kerijem. Naime, Keri je na svom Twitter nalogu okačio crtež na kom su tela Benita Musolinija i njegove ljubavnice Klarete obešenih za noge, uz natpis „ Ako se pitate gde fašizam vodi, samo pitajte Benita Musolinija i njegovu ljubavnicu Klaretu“. Nakon ove objave usledila je oštra kritika Rakele „ Ti si kopile“. Njen komentar naišao je na osudu drugih korisnika ove mreže, pa je tako komičar Dejv Visel napisao: „ Nisi tako dobra u prženju ljudi, kao tvoj dekica“, a kolumnista Evan O’’Konel poručio je da je pomešala Kerija sa svojim „dedom ubicom“.

Autor: Milena Vlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *