Koliko student upražnjavaju seks, a koliko je onih koji nikad nisu?

Društvo

Postoji opšta pretpostavka da kada idete na univerzitet, nastavni plan i program se fokusira na seks i alkohol. Nedavno je objavljeno na Tinder-u, aplikaciji za sastanke poznatom po povremenim vezama, da su polovina njenih korisnika u dobi od 18-24 godine upravo studenti.

 

Osim naučnog i seksualno obrazovanje

Studenti širom zemlje vraćaju se u školu sa knjigama u ruci, koferom pun stvari, spremni za učenje, ali i za seks! Takve su i reputacije fakulteta – mesto za prikupljanje ne samo naučnog nego i telesnog obrazovanja. Studenti se odlučuju na jedan vid eksperimentisanja pre nego što se skrase i uzmu diplomu. Da li su studenti obuzeti seksom isto koliko i knjigama? Očigledno jesu. Prema anketi o seksualnom zadovoljstvu koju su sproveli saradnici jedne firme koja proizvodi kondome, studenti su otkrili sve o njihovom odnosu i njihovom tipu seksa koji se odvija iza zatvorenih vrata.

Za studente između 18 i 24 godina seks je norma. Jedna trećina je priznala kako ’’udara čaršave’’ nekoliko puta nedeljno, a oko 12 % je reklo da je imalo sreću da tu radnju ponovi više puta dnevno! Međutim, nisu svi studenti toliko promiskuitetni. Čak 2 od 10 studenta prijavilo je da to radi svakih nekoliko meseci do manje od nekoliko puta godišnje.

 

Veze i dvocifreni partneri

 86% ispitanika imalo je između 1 i 10 seksualnih partnera od kojih je 10% priznalo više od 15 partnera. Nadovezujući se na ovo, večina ispitanika nosi tokom seksa kondom, dok 1 od 4 studenta ili nosi kondom samo neko vreme ili još gore nikad ne nosi kondom. Nešto manje od polovine reklo je da su uglavnom u neformalnim vezama ili u aranžmanu prijatelji sa beneficijama sa jednom ili više osoba. Druga polovina tvrdi da su u ozbiljnim vezama, a ostatak da nisu ni u kakvoj vezi. Čak i sa svim vezivanjem, 78% ispitanika reklo je da nikad nije prevarilo svog partnera, ali na pitanje da li bi varali znajući da ih nikad neće uhvatiti 22% odgovorilo je da bi. 

Ne hvale se svi seksom i brojem partnera. 65% reklo je da o detaljima svog seksulanog života razgovara samo ponekad ili sasvim retko, a oko 15% gotovo nikad ne priča o tome.

 

Stanje na našim univerzitetima

Gledano u globalu, oko 93% naših studenta je aktivno dok jedan manji ostatak od 7% čine uglavnom studenti prirodnih nauka i ETF-a. Oni koji su prvi gubili nevinosti bili su studenti sa likovnih akademija, dok studenti sa fizičke hemije u proseku gube nevinost sa 19 godina.

DIF-ovci su ti koji se hvale sa najviše partnera, u proseku oko 12, dok studenti sa fakulteta za bezbednost važe sa dobrice i iskrene momke u vezi. Što se tiče devojaka većina njih je reklo da je imalo u proseku oko 8 muškaraca. Ukoliko na studenskoj žurci ili u nekoj tradicionalnoj kafani želite neobaveznu zabavu, a devojka koju pitate je sa ETF-a, nemojte puno da se nadate, jer 80% njih nije imalo seks na jedno veče. Najveće šanse su kod devojaka sa Rudarsko-geološkog i privatnih fakulteta, 75% i 54% respektivno. Ako niste na žurci, već na sastanku, a razmišljate da li da pošaljete cimera u čitaonicu, možete to uraditi ako je devojka sa DIF-a, jer čak 55% njih je imalo seks na prvom sastanku. Neko spava na prvom sastanku, a neko se pridržava određenih pravila. 22% devojaka se izjasnilo da čekaju određeni vremenski period, u proseku 2 meseca. Muškarci nisu tako strpljivi, jer se samo 7% odlučuje za čekanje. Na pitanje koliko su zadovoljni svojim seksulanim životom, oko 6 od 10 osoba odgovorilo je da su ’’veoma zadovoljni’’, a samo 8% da nisu baš zadovoljni ili da uopšte nisu.

Čak 43% ispitanika reklo je da tokom fakulteta uopšte nije imalo seksualne odnose. Osim toga, 35% ispitanika završilo je fakultet, a da pre toga nije izgubilo nevinost. Takođe, 64% ispitanika izjavilo je kako je na fakultet došlo bez ikakvog seksualnog iskustva.

Čini se da je prilično zbunjujuće vreme biti student, barem što se seksa tiče. Seksualna revolucija je dobijena, a mnogi domovi liče na velike pijane bahanalije u kojima muškarci i žene mogu izabrati da učestvuju u eksperimentima bez stigme ili stida. Ako fakultet funkcioniše kao neka vrsta laboratorije za buduću seksualnu psihu jedne generacije, postoji mnogo dokaza da se za ovu stvar možda neće pokazati previše loše.

Autor: Isidora Simić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *