Kako je osnovan Sionski prioriat?

Društvo

Osnivanje Sionskog priorata

 

Istorija društva isprepletana je različitim ,,teorijama zavera˝ i dezinformacija, koje nastaju zbog različitih skrivenih pobuda. Danas mnoge teroje su rezotkrivene, ali istoričari smatraju da je to samo vrh ledenog brega i da ispod površine ima još mnogo toga što ne znamo. Zloupotrebljavanje istroijih činjenica je nereteko u korenu osnivanja različitih tajnih društava, tako nastaje i Sionski priorat.

1956.u Francuskoj, osnovano je novo tjano društvo, njegov osnivač je bio fašista i okultista, Pjer Plantard. Međutim njegovo ime se nije našlo na osnivačkom listu, zbog njegove burne istorije, koje je bila ispunjena različitim malverzacijama, prevarama i falsifikovanjima, za koje je tri godine ranije bio osuđen.

Bio je uključen u različite sumnjive aktivnosti. Krajem tridesetih godina XX veka povezivali su nas sa teroritičkom grupom Kagul, takođe i sa političkom zavero za okupaciju Francuske. 

Pre osnivanja ovog društva imao je i par neuspelih pokušaja, 1941. policija  je otkrila da je Plantard bio osnivač malog društva pod nazivom Francuska nacionalna obnova. Društvo su činila tri člana i bilo je desničarski nastrojeno.  Sledeće godine on opet osniva društvo pod nazivom Alfa Galates, ovo društvo je imalo 50 članova, ali nije uspelo da opstane.

Nakon neuspelih pokušaja, 1956. napokon uspeva u svojoj nameri i osniva društvo, koje idalje nije ugašeno. Uporište za ovo društvo je pronašao u Prvom krstaškom ratu. Tvrdio je da zapravo obnavlja red, koji je u 11.veku osnovao prvi krstaški kralj Jerusalima-Godfrid Bujonski. Društvo je navodno bilo osnovano na Sionskoj gori u kraljevini Jerusalimu 1099.godine. Za ove tvrdnje ne postoje nikakvi dokazi, ali istina je da je Godfrid bio prvi krstaški kralj.

Kako bi dali verodostojnost svemu što su tvrdili, Pjer Plantard i Filip de Čerisej su napravili seriju nekoliko lažnih dokumenata, koji su potvrđivali postojanje izmišljene loze. Stvorili su takozvane ,,nezavisne dokaze˝, a najpoznatiji document je pod nazivom ,,Tajni dosijei Herija Lobineaua˝,koji je nacionalnoj biblioteci Francuske u Parizu. Takođe su falisfikovali dva srednjovekovna pergamenta, koji su nosili tajne poruke Sionskog priorata. 

Navodno su jedni od glavih članova društva bili Viktor Igo, Leonardo da Vinči, Klod Debisi itd. Uspeo je da se preko svojih ,,teorija˝ppoveže sa Vitezovima templearima i Rozenkrojcerima.

Priorat je postoa tajno društvo, koje je stotinama godinama stvaralo nova tajna društva i manipulisalo ostalima.

Ali šta to tajno oni čuvaju? 

Cilj Priorata je bio da navodne potomke Isusa i Marije Magdelene postava za vladare ujedinjene Evrope. Isusova loza je opstala u vreme kraljevskih porodica jer su se oni mešali sa Merovinizima. Oni su bili franački kraljevi, vladali su Franačkom od 481. do 751.godine.

Autor: Teodora Vujanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *