Ko su „Bondove devojke“ i zašto ih više nema?!

Kultura

Popularnog Agenta 007 igralo je do sada samo šest glumaca, ali njegovih devojaka bilo je na pretek. U bioskopima širom sveta pokazuje se „No time to die„, novi film o „Agentu 007“, međutim,  u filmuviše nema Bondovih fatalnih devojaka. 

Davne 1962. godine, publika je prvi put imala priliku da gleda film Džejms Bonda u filmu „Dr No“, a Bondove devojke su čak i tada bile u fokusu. Pusi Galor i Hani Rajder su prikazivane kao atraktivne žene koje su mnogo mlađe od Bonda.

Takvo prikazivanje žena, kao I sam odnos i ophođenje prema ženama smatra se neprimerenim prema savremenoj publici.

Jedno od mogućih rešenja do kojih su režiseri došli, jeste kreiranje ženskih likova koje su jednake Džejms Bondu.

Danijel Krejg je u razgovoru za „Entertainment Weekly“ izjavio je kako konstantno mora da se pravda ljudima kada govore o ovoj temi, odnosno o navodima da Bondove devojke više ne postoje.

„Nema više Bondovih devojaka. Više ne postoje. Možda se nekada vrate, ali ne u mojim filmovima“, rekao je.

Prošlog meseca saopštio je da više neće da glumi u filmskim nastavcima o Bondu i  dodao kako ga zapravo ne zanima ko će nakon njega „preuzeti“ lik.

Iako Bondovih devojaka više nema, trebalo bi se podsetiti ko su one bile. 

Hani Rajder, “Doktor No” (1962) – Lepoticu u ovom filmu glumila je Ursula Anderson, koja je izazvala pravu pometnju kada se pojavla kao Bondova devojka u ilmu 1962. godine. Ona malo starija publika  seća se ove atraktivne plavuše u čuvenoj sceni sa kupaćim kostimom. Ursula sada ima 79 godina.

Tatjana Romanova, “Iz Rusije s ljubavlju” (1963) Italijanska glumica Danijela Bjanki bila je naredna Bondova devojka u filmu “Iz Rusije s ljubavlju”, gde je tumačila ulogu fatalnog ruskog agenta Tatjane Romanove. Danijela sada ima 73 godina i udata je za bogatog đenovskog brodovlasnika.

Pusi Galor, “Goldfinger” (1964) – Engleska glumica Onor Blekmen ostala je upamćena kao lik Pusi Galor u trećem filmu o Džejmsu Bondu, gde je ostavila velik trag. Danas ima 90 godina i politički je veoma aktivna.

Plenti O’Tul, “Dijamati su večni” (1971) – Lana Vud, sestra je čuvene američke glumice Natali Vud , privukla je celom svetu pažnju u sceni sa kazinom. Za  ulogu Bondove devojke bilo je ključno njeno fotografisanje za Playboy iste godine. Lana danas ima 69 godina i producent je.

Melina Havelok, ” Samo za tvoje oči” (1981) – Kerol Buke u filmu igra polu Britanku,polu Grkinju, ćerku dvoje operativaca britanske tajne službe. Francuskinja je imala uspešnu karijeru i kao model, a danas ima 58 godina.

Džasinta Džonson, “Sutra ne umire nikad” (2002) – možda jedna i od najpoznatijih i prva „crna“ devojka Džejms Bonda bilaje Hali Beri. Na filmu Džastina  je rođena na petak 13. zbog čega joj je nadimak Baksuz.

Kamil Montes, “Zrno utehe” (2008) – Ukrajinska lepotica Olga Kirilenko pojavila se u filmu zajedno sa Danielom Krejgom, a danas ima 35 godina.

Autor: Anđela Golijanin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *