Da li ste spremni za treću sezonu Narkos Meksiko?

Showbiznis

Netfliks je nedavno objavio nastavak jedne od omiljenih saga, Narkos: Mesiko.Treća i poslednja sezona serijala o Meksiku na ovu platform izlazi 5.novembra.

Ovo je šesta sezona, ako posmatramo ceo serijal Narkos. U prve dve sezone serija je pratila život jednog od najvećih narkobosova,Pabla Eskobara, zatim u trećoj sezoni kako su izgledali narko  karteli u Kolumbiji nakon Pabla. Četvrta i peta sezona su posvećene narko kartelima u Meksiku. Međutim ono što ne znamo jeste kojeg će narko bosa pratiti ova sezona, s obzirom na to da se druga sezona završila hapšenjem Miguela Felixa Gallardo.

Prva sezona koja je izašla 2018.godine, prikazuje nam početak krijumčarskog rata 80-ih godina i kako je došlo do uspona kartela Guadalajara, druga sezona izašla je 2020.godine,posvećena je propadanju Gallarda. Felix pokušava da zadrži kontrolu nad trgovinom kokaina, međutim Agencija za suzbijanje droge otežava njegove planove. Treća sezona izlazi sa zakašnjenjem, snimanje je počelo ubrzo nakon završetka druge sezone, ali zbog pandemije je bilo pauzirano.

Prema zvaničnom sinopsisu, ova sezona će pratiti nove kartele u Meksiku i borbom starih kartela na dva fronta za opstanak, sa jedne strane protiv novih , a sa druge strane sa vlašću. Pojaviće se novi narko bosovi, a većina veruje da će glavni lik ove sezone biti Karljo Fuentes. Fuentes koji je preuzeo vodstvo nad kartelom nakon hapšenja Geljarda, takođe je sarađivao sa Eskobarom i pomogao mu oko šverca između Kolumbije i Meksika, bio je jedan  od najpoznatijih i njabogatijih bosova u Meksiku. Netfliks nas je ostavio u neizvesnosti, čiju ćemo priču pratiti i koga ćemo sve videti u ovoj sezoni? Većina likova ove serije su uhapšeni u prve dve sezone, ali biće novih uloga. Jedno od većih iznenađenja ove sezone jeste latino pevač Bad Bunny koji će se pojaviti u ovoj sezoni.

Navikli smo da je narator u seriji uglavnom neko ko je izvan kartela, posmatrač sa strane, do sada su to bili agenti za suzbiijanje droge, ali i ovde nas režija iznenadila,ovog puta je to žena. Ona je mlada i ambiciozna novinarka koja izveštava sa lica mesta. Ovo je prvi put da žena u ovom serijalu bude narator. Novinarku glumi Luisa Rubino, koja se prvi put pojavaljuje u ovoj seriji.

Novine nisu samo ispred kamera već i iza njih. Došlo je do promene glavnog scenariste serije, Erik Newman koji je bio posvećen ovom serijalu zadnjih  godina, sada tu ulogu prepušta Karlu Bernardu.Newman će ostati kao izvršni producent, međutim ljubitelji njegovih scenarija moći će da uživaju u njegovim drugim projektima kao što su “Escape From Spiderhead”i ,,The Upper World” Takođe Moura kojeg smo svi zapazali po ulozi Eskobara, ovog puta je bio iza kamera. Naime on je režirao dve epizode nove sezone.

,,Narcos¨je definitivno jedan od najuspešnijih Netfliksovih projekata i ova obnova nije začuđujuća. Ono što ostaje jeste da sačekamo 5.novembar da bismo saznali da li će ova sezona opravdati očekivanja ili će nas pak razočarati. Netfliks nije otkrio mnogo u novom trejleru, ali definitivno jeste sve zaintrigirao, ko će biti novi narko bos? Ko je novi narator? Kako če se dalje razvijati karteli? Saznaćemo tek za mesec dana.

Dok čekamo, preporučila bih još neke serije slične tematike kao što su ,,Breaking Bad¨, ,,Inside the real Narcos˝i ,, Drug Lords˝.

Autor: Teodora Vujanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *