Mlade nade srpske politike

Politika

Iz godine u godinu, političku sferu republike Srbije, karakterišu novi i mladi ljudi, motivisani u cilju poboljšanja budućnosti svih nas. Naravno, svi dobro znamo da neće svi oni biti podržani od strane srpskog stanovništva, jer svako stoji ispred neke stranke. A mišljenja su svakako podeljena. Otežavajuća okolnost mladima jeste da se predstave publici u što boljem svetlu, obzirom da publika već ima predrasude o svakom. Zato kao rešenje, mladi se sve više medijski eksponiraju i dele svoje stavove sa ostalima.

Srpska napredna stranka

photo: facebook

  1. Luka Kelebar- rođen je 1994. u Beogradu i poslanik je SNS. Poznat je javnosti po svojim govorima na sednicama u Narodnoj skupštini u kojima ne zaobilazi pominjanje Dragana Đilasa i ostale grupe kao „žutom kamarilom“.

photo: facebook

  1. Janko Langura- rođen u Gornjem Milanovcu. Postaje poslanik SNS nakon izbora 2020. godine. Svoj početak vezuje za feburar 2020. godine kada je došao u sukob sa liderom Dveri, Boškom Todorovićem. Takođe, medijima je bio meta i tokom protesta, na kojima je primećen kako sedi ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

photo: Otvoreni parlament

  1. Đorđe Todorović- rođen 1991. godine u Beogradu. Od 2016. nalazi se na poziciji odbornika Skupštine opštine Palilula ispred liste okupljenih oko SNS. Od 2020. godine dobija zvanje poslanika u Narodnoj skupštini. Nedavno je imao verbalni sukob u emisiji „ Reč na reč“ sa aktivistom inicijative „ Ne davimo Beograd“, Radomirom Lazićem. Sukob se vodio oko pitanja ekologije, to jes, mini- hidroelektrana i tako dalje.

photo: facebook

  1. Nevena Đurić- rođena je 1993. godine u Kruševcu. Članica je Saveta za informisanje u Kruševačkom odboru Srpske napredne stranke. Kao i prethodni, javnosti je poznata po nesuglasicama sa ljudima iz suprotne stranke. Ovog puta, takođe u emisiji „ Reč na reč“, dok je na drugoj strani bila Alisa Kockar, iz Demokratske stranke.

photo: Otvoreni parlament

  1. Marijana Krajnović- rođena 1998. godine u Beogradu. U periodu od 2016. godine do 2020. godine obavljava je funkciju šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Zvezdara. Polaznica je Akademije mladih lidera SNS, a 2020. godine i sama postaje poslanica.

 

Na drugoj strani, strani opozicije nalaze se:

photo: facebook

  1. Alisa Kockar- rođena je 1991. godine u Zrenjaninu. Članica je Demokratske stranke od 2009. godine, kada zvanično postakje punoletna. Krajem 2014. godine postaje PR Gradskog odbora DS Zrenjanin, gde je nakon toga uspela da osvoji mandat u Skupštini opštine Zrenjanin i četiri godine vrši funkciju odbornice.

photo: facebook

2.Stefan Jovanović- rođen je 1989. godine u Nišu. Nalazi se na dužnosti generalnog sekretara           Narodne stranke.

photo: facebook

  1. Dunja Ranković- rođena je 1997. godine u Valjevu. Politički je aktivna od 2017.godine i nalazi se ispred Stranke slobode i pravde. Alumnistkinja je organizacije CRTA, konkretno Akademije demokratija kao i regionalne akademije „Progressive politics in Western Balkan“.

photo: facebook

  1. Dušan Stevanović- rođen je 1996. godine u Beogradu. Od 2015. godine je član Demokratske stranke Srbije, a od 2017. godine postaje i član Predsedništva. Ubrzo nakon toga postaje i potpredsednik Omladine Demokratske stranke Srbije.. Od 2020. godine postaje i njen predsednik.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *