PRVE ZVEZDE GRANDA : Bili su ultra popularni, a gde su danas i šta rade 

Showbiznis

Prva sezona takmičenja Zvezde Granda se održala 2004. godine. Finale je održano na Tašmajdanu u Beogradu. Finalisti su bili: Branislav Mojićević, Stevan Anđelković, Tanja Savić, Darko Filipović, Nemanja Nikolić i Slavica Ćukteraš, a pobedio je Branislav  Mojićević.

 

Branisla Mojićević rođen je u Kraljevu 1986. godine. U trećem razredu gimnazije prijavio se za takmičenje u Zvezdama Granda i na kraju pobedio. Kao pobednik, snimio je prvi album 2005. godine. Učestvovao je na prva četiri Grand festivala, kao i na polufinalnoj večeri Beovzije 2007, gde je sa Tanjom Savić izvodio pesmu Simpatija. Pobedio je i u drugoj sezoni emisije Tvoje lice zvuči poznato. Oženio se 2013. godine a razveo 2020. Razvod mu je kako kaže: ,,najveći životni poraz“. I dalje se bavi muzikom,a ostvario se i u ulozi oca. Ima sina i kćerku iz braka sa bivšom suprugom.

Stevan Anđelković završio je takmičenje kao drugoplasirani. Rođen je u Vučju 8. februara 1988. Interesovanje za muziku pokazao je još u ranom detinstvu kada je i počeo da svira klavir i harmoniku.Sa šesnaest godina učestvovao je u takmičenju  Zvezde Granda, a nakon toga postao je popularan širom Srbije i regiona. 2010. godine nastupao je kao Perkan u filmu Emira Kusturice, Dom za vešanje. Trenutno živi u Beogradu,  bavi se  muzikom i blizak je prijatelj Milice Todorović koja mu je i venčana kuma.

Tanja Savić istakla se kao trećeplasirana takmičarka,a svoj prvi album ,,Tako mlada“ objavila je naredne godine i doživela veliki uspeh. Rođena je u Radincu, kod Smedereva 20.marta 1985. godine. Sa samo osam godina nastupala je na takmičenju ,,Prvi glas Vojvodine“ i osvojila prvo mesto. Novinarima je od samog početka bio interesantan njen privatni život, dosta se pisalo o njenom druženju ali i  razlozima svađe  sa koleginicom Slavicom Ćukteraš. Jedno vreme povukla se iz javnog života, preselila u Australiju i udala. Vratila se u Srbiju 2013. godine jer se kako kaže osećala neispunjenom u Australiji,  nastavila da ređa hitove i samim tim je u vrhu domaće estrade a njeni nastupi su uvek veoma posećeni.Saša Popović joj je video kao novu Jelenu Karleušu, ali ona to nije uspela zbog muža. Prethodne godine dosta se pisalo o njenom odnosu sa mužem, razvodu i borbi za starateljstvo nad decom. Njen muž je kako je ona tvrdila nasilno i bez njenog znanja odveo decu u Australiju te ona nije bila u mogućnosti da ih viđa određeni period.

Darko Filipović preselio se iz rodnog Leskovca u Beograd 2003. godine i nastupao po beogradskim noćnim klubovima. Nako takmičenja postigao je veliki uspeh i postao poznat u regionu . Osvojio je četvrto mesto na takmičenju a najpozanatija pesma mu je Ona ona . Dugo nije snimio novi hit ali i dalje zarađuje od muzike i stare slave. Oženio se pre deset godina i ima kćerku sa suprugom Jasminom.

                                                            

Nemanja Nikolić rođen je u Doljevcu. Završio je srednju Medicinsku školu, ali je muzika ipak bila njegov poziv. Počeo je da peva sa deset godina. Ozenjen je i ima dve kćerke. Učestovao je i u rijalitiju Parovi 2015. godine, a spekulisalo se da je u rijaliti  ušao kako bi vratio dugove u koje je upao zbog alkohola i droge.

Slavica Ćukteraš od detinstva je pokazivala sklonost ka muzici. Sa četiri godine je počela da svira violinu, a potom završila nižu muzičku školu u Šapcu, gde je i rođena 1985. godine. U srednjoj muzičkoj školi je pohađala teoriju, a javnost ju je upoznala 2004. godine kao takmičara Zvezda Granda. Osvojivši šesto mesto dobila je priliku da snimi prvu pesmu. Bio je to singl ,,Život mi oduzmi“ koju je publika veoma dobro prihvatila.  Majka je devojčice Viktorije i bivša žena Vlade Avramova za koga se tajno udala na Maldivima. 

Autor: Ines Grk

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *