Društvo

Čini se da veoma lepe žene teže pronalaze partnere od onih ,,prosečnih“. Deluje da su lepe,inteligentne i šarmanzne žene često susreću sa predrasudama i osudom okolinu koja je vrlo često proizvod zavisti. Neki od razloga su sledeći:

Lepe žene često imju visoke kriterijume kada je izbor partnera u pitanju,međutim  teško pronalaze partnera koji može da ih prati. Ukoliko muškarac i žena nisu na ,,istim talasnim dužinama“ ta veza je osuđena na propast. 

,,lepota žene postaje problem u dva slučaja: kada je nema i kada ne                                                                                                        postoji ništa drugo osim lepote“. Monika Beluči

 

Žene koje su lepe najčešće su svesne svojih potencijala i mogućnosti, fokusirane su na karijeru, novac i slavu pa često na putu ka ostvarenju svojih snova zaboravljaju na ljubav ili očekuju da će ona doći sama po sebi pa tako često propuste neke dobre muškarce 

Lepe žene često prate razne predrasude. Njihov moral i inteligencija se često dovode u pitanje, pa se neretko dešava da lepe žene moraju iznova i iznova da dokazuju svoju vrednost. Često nisu dovoljno ozbiljno shvaćene na poslu ili su predmet požude kolega,a ukoliko ih odbiju to može da se odrazi negativno na poslovnu saradnju.

S druge strane, istraživanja u Francuskoj su pokazala da muškarci više ne ,,nasedaju“ na štikle,odeću,šminku jer im je čulo vida ,,prezasićeno“ sređenim lepoticama koje viđaju svaki dan u magazinima, TV-u, društvenim mrežama pa mnoge žene uprkost lepoti ne uspevaju da privuku pažnju jačeg pola, već samo poneki pogled ili uzdah, te da se muškarci sve više okreću skrivenoj lepoti, ženstvenosti i šarmu. Mnogi muškarci smatraju da su žene postale hladne i analitične, čak  i prenapadne pa odustaju da im priđu. Ako se pak i usude da priđu, drzak ton je nešto što ih natera da se pokaju.Muškarci se plaše odbijanja, pa ukoliko ga samouverena lepotica strelja pogledom i smatra da izgleda bolje od njega, u toj situaciji će teško odlučiti da joj priđe.

Autor: Ines Grk

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *