MOGULI LI PLUS SIZE MODELI BITI LEPI I SEKSI?

Showbiznis

Do nedavno modom su se bavile samo mršavice,međutim u poslednje vreme modni svet sve više vrata otvara ženama sa oblinama.Modna utopija postaje stvarnost i otkriva da i punije žene mogu izgledati seksi i stilizovano. Plus size modeli nisu žene koje imaju višak kilograma,već one žene koje nose konfekcijski broj preko 36, a kojima to dobro stoji i žene koje su obdarene oblinama. Prava revolucija nastala je 2008 godine kada je kompanija Dove lansirala proizvode sa ženama koje nisu profesionalni modeli. Na bilbordima su se pojavile nesavršene,prirodne žene koje su svuda oko nas.Danas su pluz size modeli na putu da zavladaju modnim pistama i naslovnim stranama modnih časopisa. U najvećem svetskim modnim agencijama postoje departmenti za plus size koji uživaju isti status kao top modeli, putuju po svetu i sarađuju sa vrhunskim  modnim i kozmetičkm brendovima.

Šta je potrebno da neko postane plus size model?

Neophodno je lepo lice,koža,noge, lepa i kvalitetna kosa i lepi zubi. Kao i za svaki javni posao pored ovih kvaliteta potrebna je harizma i samopouzdanje, potrebno je da model samouvereno nosi par kilograma viška i misle da su izvanredene.

Ko su najpoznatiji plus size modeli?

 

1.Robin Lawley

Ova lepotica poreklom iz Sidneja proslavila se kada je izašla na naslovnoj strani ,,Sports Illustated“. Nju na instagramu prati preko 250000 pratioca

photo: Instagram robynlawley

  1. Ashley Graham

Ashley je krasila naslovne strane ,,Ellea“ i ,,Voguea“ Iako je često na meti kritike modnih stručnjaka zbog svojih oblina, većina ljudi je upravo zbog njih voli i podržava.

photo: instragram ashleygraham

  1. Withney Thompson

 

Devojka sa Floride takođe je jedna od lepotica koja je svet zaludella svojim oblinama . Radila je kampanje za ,,Converse One Star“, ,,Fashion Bug“ i druge.

photo: Instragram whitneyantm

4.

 

 

Proslavila se 2011. kada je izabrana za dokumentarnu seriju ,,Heavy“. Italijanski časopis Vogue proglasio ju je jednom od najlepših ,,plus size“ manekenki na svetu

photo: instragram tessholliday

Autor: Ines Grk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *