ABBA ponovo zajedno

Showbiznis

Mamma Mia, posle 39 godina odsustva sa muzičke scene, članovi grupe ABBA su najavili svoje nove kompozicije.

Članovi ovog švedskog muško-ženskog pop kvarteta posle 39 godina odsustva sa muzičke scene, svojim obožavaocima šalju divne vesti, Ani-Frid Lingstad, Bjorn Ulvaeus, Beni Anderson i Agneta Feltskog – odlučili su da se ponovo oglase.

Zvanično, grupa će publici ponuditi dve nove pesme „I dalje verujem u tebe“ i „Nemoj da me ućutkuješ“, međutim u medijima kruže informacije da će grupa izbaciti još tri pesme čiji nazivi I moguća tema još uvek nisu poznati.

Povratak ovog kvarteta je najavljen još pre tri godine, nažalost željama su se isprečili kako tehnički tako I autorski problemi, a nakon toga je usledila i pandemija virusa korona.

Izvor:ABBA

Prema rečima Bjorna Ulvaeusa, jednog od dva muška člana grupe, do novog ujedinjenja došlo je spontano:

“Svi smo mi zaista dobri prijatelji. Okupili smo se u studiju prvi put posle toliko godina i odmah osetili međusobnu harmoniju koju smo nosili od ranije. Jednostavno, takve stvari kao što je istinski čvrsto zajedništvo teško je objasniti.”

Gruupa koja je svojim hitovima iz sedamdesetih I osamdesetih osvojila srca širom sveta, 1982. godine odlučili su da okončaju svoju saradnju na žalost svih fanova.  Ponovo su bili zajedno tek jednom prilikom 2016. kada je obeleženo pedesetogodišnje poznanstvo Ulvaeusa i Andersona i kada su se slavljenicima na bini pridružili i Lingstadova i Feltskogova.

Činjenica da je njihovo prijateljstvo I nakon toliko godina opstalo, ne ože se uzeti zdravo za gotovo. Poznato je da su Björn i Agnetha, kao i Benny i Anni-Frid bili u braku, ali I razvedeni tokom svojih najuspešnijih  ABBA godina.

Na svetskoj muzičkoj sceni su se pojavili u punom sastavu u vreme internacionalnog festivala zabavne muzike „Evrovizija 1974“, i tom prilikom su izvodili svoj budući hit „Vaterlo“ Te godine je došlo do malog skandala, na takmičenju sudije iz Velike Britanije , nisu švedskom kvartetu dodelili nijedan poen.

Grupa ABBA smatra se jednom od najuspešnijih globalnih muzičkih atrakcija. Prodali su više od 380 miliona ploča. Devet njihovih singlova dospelo je na prva mesta svetskih top lista. Verujemo da fanovi nestrpljivo čekaju nove hitove i nastupe.

 

Autor: Anđela Golijanin

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *