Biljana Obradović za „Novi svet“ otkriva svoj put do uspeha

Showbiznis

1. Kako je izgledao Vaš početak u svetu novinarstva, odakle ideja da se bavite baš ovim poslom?
-Završila sam IX beogradsku gimnaziju društveno-jezički smer, posle koje sam se dvoumila da li da upišem književnost ili novinarstvo.
Još u tom periodu sam se periodično pojavljivala na televiziji kroz poznate tv emisije tog vremena, skrivene kamere Trećeg kanala, a novinarstvo me je privlačilo. Ali kako sve u životu ima svoje vreme, a Bogu ne treba slati pismo, tako je i moje pravo pojavljivanje na televiziji bilo posle castinga za emisiju Hello top lista, odnsosno City kroz koji je sve počelo. Sklonost ka pisanju sam pokazala još u osnovnoj školi, a malo ko zna da sam sa petnaest godina želela da upišem FDU, fakultet dramskih umetnosti… Od ideje sam odustala posle par godina… U tom periodu sam se intezivno družila sa Jugoslavom Drasković, posećivala pozorište na Terazijama, radila neke prve intervjue sa Ivanom Mihić, pokojnim Igorom Pervićem i Ivanom Bekjarevim….
Pošto ne znam da glumim ni u privatnom životu, mislim da ne bih bila dobra ni na daskama koje život znače, te sam se okrenula onome za šta imam i talenat i energiju, a to su novinarstvo i mediji.
2. Biljana s obzirom na Vaš izgled i lepotu, koliko smatrate da je lepota bitna i presudna u svetu novinarstva? Da li je ona uopšte bitna?

photo: Instagram Biljana Obradović
-Da bi bio ispred kamere potreban je, nekada bio, taj čuveni faktor X… Imate mnogo lepih žena i muškaraca, bez obzira o kojoj sferi govorimo, ali koji jednostavno osim te lepote nemaju ništa šta intrigira. A opet imate jednu Barbaru Strejsend koja je daleko od lepotice, a koja je uvek imala to nesto sto je privlačilo pažnju i medija i muškaraca.
Na početku sam bila drugačija od svih, krhke građe, neobičog glasa, ali vredna i željna da ispunim svoje snove… Danas, posle 24 godine sam jedna stabilna žena, sigurna u svoje znanje koja je vremenom dobila tu najlepšu dozu ženstvenosti i harizme-bar tako kažu….
Ali bez konstantnog rada nema ni napretka, a što je najvažnije nema kontinuiteta..
3. Kako ste se Vi našli na poziciji PR kluba Partizan?
-Igrom sudbine, kao i većina stvari u mom zivotu…
Pravo mesto, pravo vreme i ideja za jednu tv emisiju koja je tada protekla od kolege novinara koji je radio u Žurnalu. Kako sam u tom periodu bila po 250 dana na putu ideja da snimamo pripreme Partizana u Antaliji mi je bila daleka i priznajem ne toliko inspirativna, jer sam tada stalno bila na relaciji London-New York radeći svetske intervjue, dok sam Partizan intezivno pratila početkom 2000 kada na Pinku nije bilo sportskih redakcija, već sam ja kao navijač Partizana radila intervjue sa fudbalerima i pratila ih i u Ligi Šampiona. Da neko ne shvati pogrešno, tada je moja karijera bila
okrenuta čistim exclusivama… Ali, eto, namestilo se da sam tad bila slobodna, uradili smo sjajnu emisiju u Turskoj, posle čega sam pomagala drugarski u marketingu Partizana idejama i kontaktima i posle osvajanje titule te godine i vođenja programa otišla u Kan. Kako sam žena koja stalno traži neke izazove, a već sam radila na stotine svetskih intervjua, ideja da vodim konferenciju za Ligu Evrope mi je bila zanimljiva jer sam želela da oprobam ‘snagu’ i u muškom svetu…Tako je počelo, da bih brzo shvatila da je to zapravo 0,1 posto onoga što je zapravo posao PR…. Gotovo sav posao je pozadinski i nije atraktivan kao što se misli na osnovu dve slike na društvenim mrežama… Puno rada, zalaganja, odricanja i sl. su rezultirali da sam već osmu godinu portparol FK Partizan.
4. S obzirom na ne tako retke nerede između navijača dva najveća kluba u Srbiji, da li ste ikada dobijali pretnje od strane Zvezdinih navijača?
-Tokom svoje karijere, a i danas, nisam neko ko bilo čime provocira, niti je to moj stil i imidž u javnosti. Samim tim mislim da imam duboko poštovanje među sportskim radnicima i navijacima. Naravno, uvek postoje oni koji svoj bes i nezadovoljstvo iskazuju na društvenim mrežama u svim oblastima, ali tome ne pridajem pažnju. Svako je odgovoran za svoje vaspitanje i komunikaciju sa drugima.
5. Možete li izdvojiti najzanimljivijeg sagovornika sa kojim ste razgovarali?
-Imam preko 700 svetskih intervjua… Ali medju onima koji se pamte Dejvid Linč, Vudi Alen, Ben Aflek, Anđelina Džoli….
6. Da li možete da izdvojite intervju sa kojim se ponosite?
-Sada kada je prošlo vreme, tek sam svesna koliko sam kvalitetnih stvari uradila u životu i napravila dobru karijeru i imidž. Tada toliko jurite i radite da jednostavno niste svesni ni ko ste ni gde ste, već samo jurišate da dobijete intervju. Stoga mi je svaki intervju posebno drag, ali svakako i oni gde sam radila velike holivudske blokbastere od John Wick 2, Fast and Furious, Meda Peddington sa Nikol Kidman, Vudi Alena, Andjelinu Dzoli..

7. Koji su Vaši najbolji trenutci u Partizanu?
-Fudbal je jedna velika mašina u kojoj se sve toliko brzo pokreće i gde je stres na najvećem nivou da jednostavno niste ni svesni koliko ste možda privilegovani u odnosu na druge jer radite posao koji volite… Iskreno, svaka pobeda, svako slavlje i svako naše zajedničko druženje… Mi smo porodica!

Autor: Ivona Đurić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *