„Ja sam generacija 71. god. Prošao sam sito i rešeto…“ Igor Lazić Nigor za „Novi svet“

Showbiznis

S obzirom da je pandemija virusa korona u velikoj meri otežala situaciju svim muzičarima, kako ste se snalazili u tom periodu?

Bilo je teško,ali ja sam generacija 71 god. Prošao sam sito i rešeto, ratovi sankcije, bili smo zatvoreni, u prodavnicama nije moglo ništa da se kupi, nije bilo osnovnih namirnica, ali eto preživjeli smo pa ćemo preživjeti i ovo, samo ne treba gubiti nadu. Čovjek sam koji se životu susretao sa mnogim poteškoćama, tragedijama bolestima, eto preživio sam i guram dalje.

 

Da li se plašite novih mera koje se najavljuju povodom cele ove situacije?

Ne plašim se novih mjera, biće onako kako mora biti, vidjet ćemo šta će se dešavati, vjerovatno i treća doza vakcine, iskreno svi smo malo ubijeni u pojam, ali eto barem ovo ljeto, smo pušteni iz tora, da malo dođemo sebi i spremimo se za sledeće zatvaranje što ne bih volio.

 

U poslednjih 20 godina život vam je zadao niz teških udaraca I gubitaka dragih osoba, da li je muzika jedan od načina da se izborite sa tim.

Muzika jeste na neki način, ali najviše što mi pomaže je vjera.

 

Koju pesmu biste izdvojili kao Vama najvažniju u celoj karijeri?

Pa ima ih nekoliko ali eto izdvojio bi pjesmu Ducka diesel, koja je himna Monteniggersa, svako ka je bio naš fan, morao je da je zna napamet.

 

Već je svima poznato da ste verni fan Partizana, da li se radujete novoj sezoni?

Naravno da se radujem, iskreno više u košarci nego u fudbalu, ali me strah da opet nećemo moći prisustvovati utakmicama I mislim da bez publike pogotovo navijača Partizana to nema nikakvog smisla, nadam se da neće doći do toga.

 

Kakva je trenutno situacija u Crnoj Gori s obzirom na celu situaciju?

Trenutno ista kao I u Srbiji, sa obzirom na veliki priliv turista koji je po meni jedan do najvećih da ja znam do sada, pa me strah da to ne eskalira u neku goru situaciju.

 

Autor: Anđela Golijanin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *