Zašto je prekinuta utakmica u Novom Pazaru

Sport

 

Tek što su se navijači vratili na tribine, nakon ukidanja mera povodm virusa korona u Srbiji, delovi tribina se opet prazne.

Na tribinama Gradskog stadiona u Novom Pazaru okupilo se, prema izveštajima Sportskog žurnala, oko 4.500 hiljada navijača

Navijači Partizana su morali napustiti stadion u Novom Pazaru  jer nisu želeli da prestanu sa pesmama podrške Ratku Mladiću, osuđenom za ratne zločine pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu.

Ovo nije prvi meč koji je prekinut na sličan način, gotovo svako gostovanje fudbalera Partizana I Crvene zvezde u Novom Pazaru bude obeleženo sličnim incidentima.

Pre pet godina, kada je u Novom Pazaru gostovala Crvena zvezda, meč je zbog prekida trajao 115 umesto 90 minuta, nešto kraće od ovogodišnjeg duela Novog Pazara i Partizana.

Posle prekida utakmice koji je trajao višeod pola sata, utakmica je nastavljena I završena pobedom Partizana 4:1.

Napetost se osećala od samog početka meča. Pogođeni su fudbalri oba tima, u teren su se ubacivali različiti predmeti.

Nakon sat vremena igre, fudbaleri Novog Pazara su odbijali da nastave utakmicu ukoliko navijači Partizana ne napuste tribinu, preneo je Sportski žurnal.

Posle pola sata razgovora fudbalskih zvaničnika, navijači su napustili tribinu.

Dok je uprava kluba čiji su navijači udaljeni odlučila da se ne oglašava posle utakmice, medijima se obratio jedino trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević. “

Ispada da ne navijamo za voljene klubove, već uzvikujemo političke i propagandne parole” – kazao je Stanojević.

 

Autor: Anđela Golijanin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *