Da li je Nemačka Američka kolonija?

Politika

 

 

Nemačka je pored SAD-a, u političkom i ekonomskom smislu, najveća država zapadnog svetaIako je samostalna i ekonomski jaka država, Nemačka, ipak je u neokolonijalnom sastavu SAD-a.

Ne samo Nemačka već su i ostale države Evrope i sveta postale zavisne od SAD-a. Japan, Poljska i još mnoge druge.

Zavisnost od SAD-a  je prinuđena uz pomoć nekoliko ključnih faktora.

Prvo, školovanjem elite na američkim univerzitetima, gde se uči američki kulturno-civilizacijski odnos prema svetu. Drugo, prisustvo američkih vojnih baza, sprečava državama da vode samostalnu i nezavisnu politiku. Treći faktor je ekonomska zavisnost od SAD-a.

Ako sa ove pozicije pogledamo Nemačku, primetićemo isti model. Nemačka elita se bira i proverava u SAD-u. Političku kontrolu nad Nemačkom Vašington vrši preko organizacija, kao što je Američki Savet za Nemačku. U knjizi „Nemačka karta. Tajna igra tajnih službi“ , se iznosi da su još 21. maja 1949. godine Sjedinjene Države i Nemačka potpisale tajni državni sporazum, u kojem su za period do 2099. godine  propisani uslovi državnog „suvereniteta“ Savezne Republike Nemačke.

Pre svega, Nemačka mora da ispunjava tri obavezna uslova. Prvi uslov zahteva da je svaki novi kancelar Nemačke dužan da obavezno potpiše tzv. Kancelarski akt. Drugi uslov je da SAD vrši kontrolu nad nemačkim sredstvima za masovno informisanje. To su radio-stanice i televizije, štampani mediji, pozorište, muzika, nastavnim planovima i tako dalјe. Treći po redu uslov, Savezna Republika Nemačka je dužna da čuva zlatne rezerve u američkim trezorima.  Nemačka je po podacima 2015. godine izvezla iz trezora Federalnih rezervi 99.5 tona zlata.

Da li će doći kraj Američkoj neokolonizaciji? Neki političari smatraju da je izlaskom Velike  Britanije počelo da slabi, mada treba napomenuti da se pokret otpora američkom totalitarizmu u Evropi širi.

Autor: Nevena Kalezić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *