„Dobra organizacija je ključ svega“ Bobana Živanović za “ Novi svet“

Showbiznis

S obzirom na to da radite kao PR za dosta poznatih ličnosti u našoj zemlji, koliko je to zahtevan posao?

 

Svaki posao je zahtevan i podrazumeva rad, trud i odricanja, ali ako volite svoj posao ništa vam neće biti teško.Koliko god da ova rečenica zvuči kao kliše, stvarno je istinita. Recimo, nemam definisan slobodan dan u nedelji jer se svakoga dana radi nešto, ali meni to ne smeta, našla sam pozitivnu stranu u svemu tome, a glavna je ona da nijedan dan nije isti i neće moći da se ponovi. Ume da bude teško kada se, recimo, u isto vreme dešavaju koncert, promocija nečije pesme, slikanja za novine i emisija koja ide svake nedelje. E tada dobijam blagi napad panike, ali se brzo vratim u kolosek dobrom organizacijom. Obavezno zapisujem sa kim sam se čula tog dana, šta sam dogovorila, ko ide u koju emisiju ili radi intervju, šta je u crvenoj zoni (stvari koje moraju prve da se završe i na vrhu liste prioriteta su). Na kraju stvarno sve ispadne najbolje moguće.

Koji poslovni angažman izdvajate kao najdraži?

 

Uh, ovo pitanje je baš teško. Svi klijenti i angažmani su mi kao deca.. Hahhaha, šalim se.

Možda najviše volim da radim koncerte, i to bih izdvojila kao najdraži poslovni angažman. Iza sebe imam 5 Arena, 3 Tašmajdana i Sava Centar. Radila sam koncerte Lexington benda, Saše Matića, Seke Aleksić, Dženana Lončarevića, Bube i Jale, Maje Berović, festival Impero Music Week. Svaki od njih je bio poseban i drugačiji.

Ali svakako, ne smem da zaboravim da najviše volim da radim emisiju „AmiG Show“. Sa Ognjenom Amidžićem sarađujem već 8 godina, i uz njega sam naučila mnogo. Zahvaljujući njemu i uz njegovu podršku sam započela saradnju i sa Milicom Todorović, takođe pre 8 godina. I eto, sada sam PR menađer Milici Todorović, Lexingtonu, Mirzi Selimoviću, Anđelini. Moja ekipa je predivna i zahvalna sam što sarađujem sa pravim umetnicimi i pre svega, divnim i dobrim ljudima.

Koliko je lepota presudna u novinarstvu?

 

Novinarstvo vam je potpuno novi svet i ne može da se uporedi ni sa jednim drugim poslom. Upoznaćete mnogo ljudi, sklopiti prijateljstva, nijedan dan vam neće biti isti jer ćete svakoga dana raditi sa drugim sagovornicima a i imate mogućnost da budete kreativni.  Ali ako bih trebala da izaberem izmedju novinarstva i PR menadžmenta, izabrala bih PR. Novinarstvom sam se bavila 4 godine, naučila dosta i to mi je pomoglo da sa pozicije PR-a kolege razumem kada im treba priča, dobar naslov ali i da mora da postoji obostrana saradnja, a ne samo saradnja u jednom pravcu. Drago mi je što imam divne kolege sa kojima sarađujem skoro 10 godina i što se međusobno poštujemo.

Poznato je da ste neko ko se ne bavi samo jednim poslom. Kako uspevate uskladiti sve obaveze?

 

Mislim da je sve stvar dobre organizacije i želje da dam svoj maksimum svakom poslu. Jednostavno, volim ovo što radim i ne mogu da zamislim sebe na nekom drugom poslu. Dešavalo mi se da zbog brojnih poslova ispašta privatan život ali imam toliko divnu porodicu i prijatelje da me oni razumeju i onda kada sam nervozna, umorna ili nemam vremena jer se nekada dešava da radim i po 20h dnevno. Ali ovaj posao je toliko lep, zanimljiv i kreativan da se sav umor i sve loše brzo zaboravi.

 

U poslednjih par godina ste dosta aktivniji i na Instagramu. Da li na to gledate kao na hobi ili dodatni posao?

 

Hvala što ste i to primetili. Poslednje 2.5 godine sam baš aktivna na Instagra,u i do tada sam ga gledala isključivo kao hobi ili moje mesto za lepe uspomene. Sada je to već postao posao koji zahteva vreme i posvećenost. Ali ima i dostra odgovornosti jer kad znate da vas prati skoro 18.000 ljudi nije vam baš svejedno šta plasirate i objavljujete. Trudim se da svakodnevno na mom profilu bude korisnih informacija i saveta za sve koji me prate.

 

 Šta u narednom periodu možemo da očekujemo na Red TVu?

 

Što se RED-a tiče, u septembru počinje nova televizijska sezona i biće tu novih lica ali i novih emisija.

Autor: Anđela Golijanin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *